2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Mától csobbanhatnak Budakeszi új tanuszodájában
Fotók: Bruzák Noémi/MTI

Mától csobbanhatnak Budakeszi új tanuszodájában

MTI; magyarepitok.hu

2023.11.07. 17:45 - Bíró Beáta

A létesítmény feladata az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás kiszolgálása.

Hirdetés

Átadták Budakeszi tanuszodáját, amelyet Magyarország első úszó-világbajnokáról, a Pest megyei városban élő Dr. Hargitay Andrásról neveztek el.

Az eseményen Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára, Pest Vármegye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője nagy ünnepnek nevezte a beruházást. Mint mondta: a sportlétesítmény nagy lépést jelent abban, hogy a budakörnyékiek élete a lehető legjobb, legkényelmesebb és legkomfortosabb legyen. Hozzátette: „tanuszodát azért építünk, mert a gyermek az első”. A kormány a fejlesztésre másfél milliárd forintot fordított. Az péület kivitelezője a Fenstherm Kontakt Kft. 

 

Fotók: Bruzák Noémi/MTI

 

Lázár János építési és közlekedési miniszter az ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök megbízásából köszöntötte Budakeszi lakóit, és arról beszélt, 2011-ben hirdette meg az oktatási és egészségügyi kormányzat a mindennapos testnevelés intézményét azzal a céllal, hogy egészségesebb legyen a következő generáció.

A budakeszi tanuszoda a 2014-ben indult Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében épült meg, mint számos más ilyen sportlétesítmény az országban.

 

 

A Makovecz stílusú tanuszodák a gyermekek mindennapos testnevelés körülményeit hivatottak javítani, biztosítva az úszásoktatás infrastrukturális feltételeit. Elsőrendű feladatuk az iskolai keretek között szervezett úszásoktatás kiszolgálása.

Ezekben a létesítményekben egy 25 méteres, hatpályás úszómedence (mélység: 1.90 m, vízhőfok: 26-28 °C) és egy 10*6 méteres tanmedence (mélység: 0.90 m, vízhőfok: 30-32 °C) áll az úszni kívánók szolgálatában.

 

Mi épül?Budakeszitanuszodasportberuházásokoktatási beruházásFenstherm Kontakt Kft.

Hírlevél

Hirdetés