2024.05.23, Csütörtök
Egy elhagyott téglagyár területén épülhet új sportcsarnok a nyugati határnál
Illusztráció - magyarepitok.hu

Egy elhagyott téglagyár területén épülhet új sportcsarnok a nyugati határnál

magyarepitok.hu

2023.11.07. 08:01 - Hegedűs Gergely

A felhívás alapján egy multifunkciós sportcsarnok engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját kell majd elkészíteni egy barnamezős beruházásban.

Hirdetés

Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) a TED-en kihirdette az új körmendi sportcsarnok építészeti, mérnöki és tervezési szolgáltatásaira szóló közbeszerzést. A felhívás alapján egy multifunkciós sportcsarnok engedélyezési és kiviteli tervdokumentációját kell majd elkészíteni.

Az ajánlatkérő a főbb tervezési feladatokat is meghatározta, eszerint a sportcsarnok mellett egy edzőközpontot és egy fogadóépületet is kialakítanak majd a projektben. A majdani nyertesnek ugyanakkor többek közt egy BIM Level 3 modellt is kell majd készítenie LOD (Level of Development) 300 részletezettségi szint szerint.


Közel 3000 férőhelyes lelátót kap a csarnok

A közbeszerzésből az is kiderül, hogy a leendő helyszín egy jól megközelíthető, volt téglagyári terület, a projekt így barnamezős beruházásnak minősül.

A sportcsarnok edzőpályái funkciójukat tekintve kosárlabda, vívás, futsal, kick-boksz, birkózás és egyéb helyi sporttevékenységek számára biztosítanak majd helyet. A csarnoképülethez többek közt egy közel 3000 férőhelyes nézőtér tartozik majd, valamint egy sportolói-és egy közönségforgalmi konditerem.

A csarnoképülethez kapcsolódik majd, de külön egységként jön létre az edzőközpont, ahol utánpótlásnevelési céllal kosárlabda, a vívás és birkózás részére készülnek edzőpályák és öltözők. A fogadóépület melletti szabadtéren szabadidős-tevékenység részére alkalmas két kosárlabdapálya épül a tervek szerint streetball vagy 3x3 kosárlabda részére. A pályák mellett street workout edzőgépek telepítése is tervezett. Az komplexumhoz parkolókat és két férőhelyes autóbusz-megállóhelyet is létrehoznak.

Mi épül?Körmendtervezéssportcsarnok

Hírlevél

Hirdetés