2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Felújítják a győri MCC központot
Google Maps

Felújítják a győri MCC központot

magyarepítok.hu, TED

2023.12.28. 09:00 - Móré Levente

Keresik a vállalkozót a kiemelt védettségű területen lévő győri MCC központ átalakításához.

Hirdetés

Győr védett műemléki jelentőségű területén, a kiemelten védett Nagyboldogasszony Székesegyház műemléki környezetében, több műemlékkel és kiemelten védett régészeti lelőhellyel is övezett területén található az MCC épülete, amelynek felújításához és átalakításához keresik a kivitelezőt. A Győr belvárosában álló, a Bazilika és a Püspökvár szomszédságában található egykori szállodát 1978-ban építették Rába Magyar Vagon- és Gépgyár számára. A budapesti Hilton szállodához hasonló látványvilágban és minőségben átadott épület elismert belsőépítészek és neves képzőművészek munkáját dicséri.

 

 

Nemzeti Emlékhelyen áll

A Káptalandomb Nemzeti Emlékhelyen található épület felújítása ugyan nem építési engedélyhez kötött beavatkozás, mert az épületegyüttes rendeltetése, használati módja nem változik; a munkákat különös gonddal kell elvégezni. Az Oktatási Központ működése közben megvalósítandó feladatok során szükséges:

  • teljeskörű épületgépészeti, elektromos és építészeti felújítás az épület 65 %-ban korszerű gépekre, teljes hálózati kialakítással;
  • az elektromos belső hálózat teljes rekonstrukciója és bővítése

A gépészeti és elektromos korszerűsítés (a főberendezések, vezérgépek kapacitása) az épület egészét ki kell, hogy tudja szolgálni attól függetlenül, hogy jelen beruházás nem terjed ki az épület egészére. A tervezett kivitelezés nem terjed ki a szobaegységek és az uszodatér felújítására, illetve nem foglalja magába a tetőtér beépítését sem, de épületgépészetileg, elektromos vonatkozásában az új kialakításnak lehetőséget kell adnia a későbbi felújításokra és funkcióváltásra cserék, átalakítások nélkül. Cél, hogy a későbbi továbbépítés és az almérés vagy főmérés lehetősége a már megépített rendszerek bontása nélkül kialakítható legyen.

 

Mi épül?MCCépületfelújításoktatási beruházásGyőr

Hírlevél

Hirdetés