2024.04.27, Szombat

Hirdetés

Ötpályás csúszdapark épül Harkányban
Fotó: harkanyfurdo.hu

Ötpályás csúszdapark épül Harkányban

magyarepitok.hu

2024.01.14. 09:00 - Sándor Csilla

Élményturisztikai beruházásba kezd a harkányi önkormányzat a tulajdonában lévő Harkányi Gyógyfürdőben. A meglévő hétpályás és a beltéri négypályás csúszdapark öt újabb attrakcióval bővül, és így a régió legnagyobbja lesz. A fejlesztést a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. önerőből valósíthatja meg.

Hirdetés

Harkány város önkormányzata csütörtöki testületi ülésén úgy döntött, hogy a csúszdapark létesítésére kiírt közbeszerzésre beérkezett ajánlatok közül a legalacsonyabbat fogadja el. Ezzel elkezdődhet a fejlesztés, a tervek szerint az új indítótorony lesz a város legmagasabb pontja.

Fejlesztések a több mint 200 éves fürdőben: Naperőmű, csúszdapark, árnyékolók

A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő 2023-ban ünnepelte fennállásának 200. évfordulóját. A 13,5 hektáros fürdő több mint 7500 m² vízfelülettel várja vendégeit. A fürdő 2022-ben a Harka Vízivilággal bővült. 2024-ben a csúszdapark építésén kívül, további fejlesztések is zajlanak majd a fürdőben. Elkezdődött a létesítményben a naperőművek építése pályázati forrásokból. Ezenkívül idén új öltözőszekrények beszerzését tervezik, továbbá kijavítják a gyógymedencék burkolati hibáit és újjáépítik annak árnyékolóit is.

harkanyfurdo.hu
Fotó:harkanyfurdo.hu

 

Közel félmillió látogatója volt tavaly a Harkányi fürdőnek

A polgármesteri hivatal közleménye szerint a Harkányi Gyógyfürdő az év végi vendégforgalomnak köszönhetően közel félmilliós látogatószámmal zárta a 2023-as évet. A téli időszakban beltéri programokra csábítják a pihenni és gyógyulni vágyókat, a fürdő és gyógyfürdő részlegben közel 2100 négyzetméter várja a vendégeket. A 34-38 Celsius fokos gyógyvíz a mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában segíthet.
 

Fotó: harkanyfurdo.hu
Fotó:harkanyfurdo.hu

 

Télen is várják a vendégeket

A Harka Vízivilág télen is nyitva tart, a fiatalokat, a családokat 766 m² vízfelülettel és 3 csúszdával élménymedencével, sodrófolyosóval, ugrómedencével várják. A Szaunavilágban a szaunákon kívül pezsgőmedencékben, tepidáriumban, és a kneipp medencékben töltődhetnek a pihenésre vágyók.

Mi épül?fürdőfejlesztéscsúszdaparkHarkányturizmusgyógyfürdők

Hírlevél

Hirdetés