2024.05.02, Csütörtök

Hirdetés

Rövidesen birtokba vehetik a pingvinek és fókák a Nyíregyházi Állatpark jeges világát

Rövidesen birtokba vehetik a pingvinek és fókák a Nyíregyházi Állatpark jeges világát

2024.04.07. 08:00 - Móré Levente

2021 óta azon dolgozik a KE-VÍZ, hogy Nyíregyházára hozza a sarkkör hangulatát.

Hirdetés

Tavasszal az állatok is beköltözhetnek a Nyíregyházi Állatpark 2021 óta készülő, új attrakciójába. Látogatóit a Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a sarkkörök állatvilágába kalauzolja majd el. Az Állatpark legújabb, több mint tízezer négyzetméteres létesítménye külső és belső terekben is bemutatja majd interaktív elemek segítségével a jeges égövi állatok életét, a jégkorszak kialakulásának okait és következményeit, valamint a jégkorszaki természet hangulatát.

 

 

Utolsó simítások

Az általunk is többször bemutatott projekten – amely az állatpark főbejárata és az észak-nyugati kapuja közötti területen, a park keleti telekhatáráig húzódó sávban valósul meg – 2021 óta, több ütemben dolgozik a KE-VÍZ 21 zRt. A kivitelezésben már a II-III. és ezt szorosan követve az I. ütem befejezése folyik. Az összetett felületek, kiszolgáló utak, a park és a gyalogosforgalomra kijelölt térkőburkolatok jelenleg is készülnek – természetesen figyelembe véve minden meglévő adottságot és csatlakozási pontot.

„A kifutókban az utolsó simítások történnek, hamarosan érkezhetnek a lakóik” – hangsúlyozta Mezősi Marina projektvezető.

 

 

Hatalmas attrakció lesz a vízi ösvény

Már tesztelték a flume ride (vagyis mesterséges, szurdokban folyó, kis csónakkal járható patak) pályát, amelynek minősítése is folyamatban van. A projekt egyik legérdekesebb elemének szánt flume ride kivitelezése jelentette a KE-VÍZ munkatársai számára a legnagyobb kihívást, hiszen a csónakkal végigevezhető, acélszerkezetekből összeállított, a magasan is vezetett vízcsatorna az épületeken is áthalad.

Még a tél megérkezése előtt futottak pár sikeres kört a hajók a számukra kialakított pályaszerkezeten és csatornákban, így az engedélyeket követően ez a látványelem is biztonsággal használható lesz. A projekt legvégén pedig megérkeznek majd az orka animatronik figurák, amelyek elhelyezése után át is adhatják a kész létesítményt az üzemeltetőnek.

„A projektelemeket idén tavasszal tervezzük átadni, még a vállalási határidő előtt” – ismertette a projektvezető a bíztató hírt.

 

 

Galéria

Mi épül?Ke-Víz 21 Zrt.Nyíregyházaállatkertflume ride

Hírlevél

Hirdetés