2024.05.18, Szombat
Megújul a főépület homlokzata a Debreceni Egyetem Böszörményi úti központjában
Fotók, térkép: unideb.hu

Megújul a főépület homlokzata a Debreceni Egyetem Böszörményi úti központjában

magyarepitok.hu, ted.europa.eu

2024.05.05. 08:15 - Szabó Ákos

Az agrártudományi karnak otthont adó épületek energiahatékony átalakítására mintegy 773 millió forintot szánnak.

Hirdetés

Kihirdették a közbeszerzési eljáráson nyertes építőipari céget, a hajdúböszörményi központú Tömb 2002 Kft. dolgozhat Debrecenben a Böszörményi utcai campus „A” és „B” épületein, homlokzatfelújítást végeznek – derül ki az uniós adatokból.

A két egymás melletti, összekapcsolódó épület – melyek együtt a campus főépületeként szolgálnak -  ad otthont a városi egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karának, melynek mintegy 1500 hallgatója mellett 250 oktatója és kutatója is van.

 

 

A projekt az uniós Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) támogatásával valósul meg, összesen mintegy nettó 773 millió forint értékben, fontos cél az energiahatékony működés elősegítése. A két, együttesen 5412 négyzetméter beépített alapterületű épület munkálatai során mindkét esetben megvalósítják

  • a homlokzati falak és a padlástér hőszigetelését,
  • a meglévő nyílászárók (ajtók, ablakok, szakipari falak) felújítását (szükség esetén cseréjét).
  • Emellett az épületekhez közvetlenül csatlakozó járdák, angolaknák, térburkolatok, szintáthidalók, tereplépcsők és korlátok felújítása, illetve cseréje szintén sorra kerül.

A fejlesztések része több mint 6200 négyzetméternyi vakolási munka, a nyílászárókat pedig több mint 2300 négyzetméteren cserélik, számos más feladat elvégzése mellett.

 

 

Mi épül?Debreceni EgyetemDebrecenTömb 2002oktatási beruházásfelsőoktatásHelyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF)

Hírlevél

Hirdetés