2024.07.27, Szombat

Hirdetés

A horgászparadicsomként ismert Kis-Duna menti település felújítja és a kerékpársávokkal bővíti ki útját
Fotó: domsod.hu és illusztráció/Magyar Közút

A horgászparadicsomként ismert Kis-Duna menti település felújítja és a kerékpársávokkal bővíti ki útját

magyarepitok.hu

2024.05.31. 13:53 - Sándor Csilla

Dömsöd mintegy 150 millió forint uniós pályázaton elnyert forrásból újítja fel a Kunszentmiklósi utat. A munkát a közbeszerzési eljáráson a legkedvezőbb ajánlatot tevő Soltút Kft. végezheti el.

Hirdetés

A felújításra kerülő 775 méteres útszakasz mentén, kicserélik az ivóvíz gerinc- és bekötő-vezetékeket is, ezt a feladatot a DAKÖV Kft. szakemberei oldják meg, szoros együttműködésben az útmunkálatokat végző Soltút Kft. munkatársaival.  

 

 

Az út kiszélesítésével a kerékpárosoknak külön sávja lesz

A felújítandó útszakasz elején a Vasút úti kereszteződéstől a kivitelező a meglévő 3,5-4 méter széles utat 5,5 méteresre szélesíti ki. A fejlesztéssel a teljes belterületi útszakaszon kerékpársávok létesülnek.

Az út szélein fél méter széles padkát alakítanak ki és mindkét oldalon árkokat ásnak. A burkolatot 775 méter hosszan cserélik le.

 

 

Átépítik és biztonságossá teszik a közlekedési csomópontot

A projekt során az állomáshoz vezető útnál, a 0+785 km szelvényben elbontják a meglévő körforgalomszerű szigetet, hogy utána egy T csomópontot építsenek ki, ahol a négy irányból érkezők számára egyértelműsítik az elsőbbségi viszonyokat. A kereszteződésben középszigetet létesítenek a gyalogátkelőn közlekedők biztonsága érdekében.


A csomópont átalakításának részeként egy 4,25 méter széles direkt ág is megépül, amely a Kunszentmiklósi útról a vasútállomás irányába igyekvők haladását segíti elő.

A beruházás érint egy buszperont és egy járdaszakaszt is, ezt szintén átépítik, kiszélesítik.
Az útfelújítási projekt része a vizek egyenletes elvezetését biztosító árkok kialakítása és tisztítása is

Mi épül?DömsödSoltút Kft.útfelújításkerékpársávKunszentmiklósi út

Hírlevél

Hirdetés