2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Célegyenesben a kivitelezők a Hungaroring felújításának újabb ütemében
Fotók: Hungaroring Média

Célegyenesben a kivitelezők a Hungaroring felújításának újabb ütemében

Forrás: Market Építő Zrt. facebook és magyarepitok.hu

2024.05.13. 14:35 - Sándor Csilla

Egyszerre építenek és bontanak a felújítás alatt álló Hungaroringen a Market Építő Zrt. és a Bayer Construct szakemberei, mivel hatvan nappal a július 19-én kezdődő Magyar Nagydíj kezdete előtt, át kell adniuk a területet a futam megrendezésének előkészületeihez.

Hirdetés

A terveknek megfelelően elkészülnek határidőre a Hungaroring felújításának második ütemének első szakaszával a kivitelezést végző Market Zrt. és Bayer Construct szakemberei. A Market Építő Zrt. közösségi oldalán közölte, befejezték a rendezvénytér támfalrendszerének szerkezetépítését és szigetelését, a közművek kiépítését, elkészült a depó kiszélesítése is. A daruk bontásával, az építőanyag elszállításával elkezdték a terület átadását a verseny előkészítését végző sportszakmai stábnak.

 

 

A csapatok júliusban az új depót használhatják

A főlelátó mögött rendezvénytér és ehhez támfalrendszer épül. A projektelemek kivitelezésének eddigi munkálatai során, körülbelül 30-50 ezer köbméternyi föld megmozgatását kellett elvégezni. Az itt kitermelt földet az új, kiszélesített depóépület alapozásánál használták fel. Az idei futamon a csapatok buszai és kamionjai már az új szerkezetkész és funkcionálisan működő depóépületet használják majd.

Az épület cölöpalapozásán 0-24 órában dolgoztak a kivitelezők, hogy májusra elkészüljenek az ütemtervben rögzített munkálatokkal. Az építkezést segítő daruk közül négyet már lebontottak.

 

 

Forma-1-es tempójú kivitelezés a föld alatt és felett

A projekt ezen szakaszában két alagút is megépült.

Az egyik 2025-től a közönségforgalmat szolgálja ki. A másik technikai alagút a paddock és a főlelátó között biztosít átjárást a VIP vendégeknek és a szolgálati személyzetnek.

A földalatti átjárók megépítéséhez a célegyenesben két szakaszon szükség volt a versenypálya aszfaltburkolatának átvágására.

Jelenleg az útfelületek helyreállítása és tisztítása zajlik. Rövidesen helyükre kerülnek a szegélykövek, az öntöző- és az elektromos hálózat kiépítése is véget ér.

Ezután olyan munkafázisok következnek, amelyeknek a célja, hogy szinte egyáltalán ne látszódjon, hogy a versenypályán építkeznek. A kivitelező cégek elszállítják a megmaradt építési anyagot a Hungaroringről, letakarítják az útfelületeket és befejezik a depó pinceszintjének aszfaltozását is.

 

 

A futam után lebontják a főlelátót és a pálya főépületét is

Ahogy arról korábban többször is beszámolt portálunk, két alkalommal kell megszakítania a munkát a Hungaroring 2023 és 2026 közötti felújításán a kivitelezésen dolgozó Market Építő Zrt.-nek és a Bayer Construct-nak, hogy a 2024-es és 2025-ös futamokat megtarthassák a pályán.

Az idei futam után bő egy héttel elrajtol a kivitelezés második üteme. Ebben a szakaszban a kivitelezők az alábbi feladatokat végzik majd el:

  • főlelátó bontása és felépítése,
  • a rendezvénytér átépítése,
  • a paddock, vagyis a versenypálya főépületének teljes bontása és az új, szerkezetkész épület átadása.

Galéria

Mi épül?HungaroringMarket Építő Zrt.Bayer Construct Zrt.Hungaroring Zrt.

Hírlevél

Hirdetés