2024.05.20, Hétfő
Fontos lépés a Flórián téri csomópont modernizálásában
Fotók: Fotók: BKK/Nyirő Simon

Fontos lépés a Flórián téri csomópont modernizálásában

magyarepitok.hu, bkk.hu, TED

2024.05.09. 12:10 - Szabó Ákos

Várják a kivitelezők jelentkezését a fővárosi hídrekonstrukciós feladatra.

Hirdetés

Még idén elkezdődhet az óbudai Flórián téri felüljáró felújítása – tette közzé a hírt Facebook-oldalán a beruházó BKK, annak kapcsán hogy május 8-án megjelent az uniós közbeszerzési értesítőben a felújítás kivitelezésére vonatkozó ajánlati felhívás.

Mint hangsúlyozzák, eredményes eljárás esetén az év második felében indul a szemmel látható munka, amelynek eredményeként az elkövetkező évtizedekben is biztonságosan lehet majd használni a felüljárót.

 

 

A naponta több tízezer jármű áthaladását biztosító felüljáró kiemelt szereppel bír Budapest közlekedésében, mindemellett a városhatáron is átnyúló tranzitútvonalakat köt össze. A fejlesztésről legutóbb márciusban számoltunk be, amikor hír érkezett arról, hogy biztosították a forrásokat a megvalósítására.

 

Ha halasztanák a munkát, drágulna a projekt

A több mint négy évtizede épült, két hídból álló, a Szentendrei utat és az Árpád hidat összekötő Flórián téri felüljáró rekonstrukciója során nemcsak az útpálya burkolatát építik át, hanem kijavítják a vasbeton szerkezet eddig keletkezett hibáit is. A projekt hivatalos oldalán közétett összefoglaló szerint megszüntetik a pillérek feletti ázások okát, kicserélik a híd teljes szigetelését, új szegélyeket építenek biztonságosabb szalagkorláttal, valamint új dilatációkat helyeznek el a hidak végein.

 

 

Az elmúlt években több vizsgálatot is végeztek az építményeken. Ezek mindegyike azt állapította meg, hogy a felüljárók továbbra is biztonságosan használhatók. Azonban a felújítás további késlekedése esetén a szerkezet károsodásai fokozódnának. Ez jelentősen növelné a beruházás átfutási idejét, költségigényét, valamit a szükséges forgalomkorlátozás mértékét, ami egy ilyen jelentős csomópontban elfogadhatatlan lenne.

A kivitelezésre 410 napot szánnak, a munka várhatóan 2025-ben fejeződik be.

Mi épül?Flórián térÓbudaBKKhídfelújításfelüljáró

Hírlevél

Hirdetés