2024.05.19, Vasárnap
Kapacitásbővítő fejlesztés a budai agglomerációs iskolában
A Budakeszi Német Nemzetiségi Iskola székhelye a Széchenyi István Általános Iskola Knáb János utca 60. szám alatti épületének jobb szárnya. (Fotó: budakeszi.hu)

Kapacitásbővítő fejlesztés a budai agglomerációs iskolában

mti, Buda Környéki TV

2024.05.06. 13:27 - Szabó Ákos

Még az idén elkészül több új tanterem.

Hirdetés

Összesen 500 millió forintból újul meg a német nemzetiségi iskola Budakeszin. A projekten a Buda Környéki TV adatai szerint a székesfehérvári A++ Energia Kft. dolgozik.

Soltész Miklós államtitkár a Pest vármegyei településen, az építkezés területén tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: nemcsak a helyi gyerekek jönnek a város iskoláiba tanulni, hanem a környező településeken élők is. Mindez az egyik oldalról azt jelenti, hogy jók az iskolák, a másik oldalról viszont óriási feladatot ró a városra.

A kormány már a múltban is próbálta ezt segíteni, hiszen iskola is épült, de látszik, hogy még így is kevés a kapacitás – derült ki felszólalásából. Ezért döntöttek az önkormányzattal, a nemzetiségi önkormányzattal és az egyházzal közösen úgy, hogy ezt a helyzetet meg kell oldani.

 

Több száz gyerek tanul a nemzetiségi iskolában

Az államtitkár az aktuális beruházásról kifejtette:

 a volt "Forfa" épület teljesen megújul, első lépésként idén megépül több tanterem is. Tavaly 400 millió forintos támogatást juttatott el a kormány a német nemzetiségi önkormányzaton keresztül a fejlesztésre, idén pedig további 100 millió forintot.

Az iskola hivatalos oldala szerint a Budakeszi Német Nemzetiségi Iskola 2020. szeptember 1-jén kezdte meg működését 310 tanulóval, nyolc évfolyamon, 13 osztályban. Igazgatója Gölcz Mira német szakos tanárnő lett. Székhelye a Széchenyi István Általános Iskola Knáb János utca 60. szám alatti épületének jobb szárnya.

Mi épül?BudakesziiskolaépítésA++ Energia Kft.

Hírlevél

Hirdetés