2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Régi idők eleganciája öltött testet Ferencváros rehabilitációs területén
Épkar Zrt.

Régi idők eleganciája öltött testet Ferencváros rehabilitációs területén

magyarepitok.hu, Épkar Zrt.

2024.05.03. 08:00 - Móré Levente

Ismét megújulhatott egy eklektikus bérház a Ferencvárosban. Átadták az Épkar által átépített, önkormányzati tulajdonú Gát utcai lakóházat.

Hirdetés

Ferencváros rehabilitációs területén folyamatos a változás. Jellemzően lebontják a régi, gyakran rossz műszaki állapotú társasházakat, hogy újakat építhessenek a helyükre. Akadnak azonban arra is kiváló példák, hogy a régi bérházak számos olyan értéket hordoznak, amelyek megmentése nem csak az utcakép megőrzését szolgálhatja, de gazdaságos is lehet bontás helyett felújítani azokat. Jól mutatja e törekvést a Ferencvárosi Önkormányzat a tulajdonában lévő Gát utca 24-26. alatti lakóház átalakítása és bővítése is.

 

 

Nemrég történt meg ugyanis az Épkar Zrt. munkájával átépített és műemléki igényű homlokzatrekonstrukcióval a Gát utca ékévé változtatott bérház ünnepélyes átadása.

A FEV IX. Zrt. megbízásából kivitelezett tömbrehabilitáció eredményeként az eklektikus épület 27 lakásnak és 2 irodának ad helyet. Teljesen felújított, világos lakások állnak mára az önkormányzat rendelkezésére a megújult épületben, ahol az udvari szárnyak elbontásával alakíthattak ki értékes belső udvart az Épkar munkatársai. Az épület zárófödémének és tetőszerkezetének komplett cseréjét követően a tetőteret is beépítették, figyelmesen megőrizve ugyanakkor az utcai homlokzat jellegzetes jegyeit és kialakítását. A teljeskörű építészeti, gépészeti és elektromos felújítás mellett felvonót is létesítettek.

 

 

A több mint 3 évtizede zajló ferencvárosi tömbrehabilitációs program ezzel nem ér véget. Hamarosan megindulhat a lépcsőház felújítása után a teljes rekonstrukció tervezése is a Gát utca 25. és a szomszédos Gát u. 23. alatti lakóépületekben. Ezzel pedig nagyjából két év múlva a most átadott lakóház színvonalát képviselheti majd két újabb épület.

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.FerencvárosBudapestépületfelújításrekonstrukciólakásépítés

Hírlevél

Hirdetés