2024.06.28, Péntek
Hamarosan országos kajak-kenus versenyt rendeznek a világszínvonalú sportközpontban
Fotók: Tumbász Hédi és Puskás Dávid

Hamarosan országos kajak-kenus versenyt rendeznek a világszínvonalú sportközpontban

magyarepitok.hu

2024.06.24. 08:01 - Hegedűs Gergely

A Sukorón zajló építési projektben két hónappal a határidő előtt sikerült végezniük a főépület és a rendezvényhelyszín esetében a WHB szakembereinek.

Hirdetés

Jelentős eredményről számolt be a Kovács Katalin Nemzeti Kajak-Kenu Sportakadémia generálkivitelezőjeként a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. A Fejér vármegyei Sukorón épülő komplexum I. üteméhez tartozó főépület és rendezvényhelyszín esetében ugyanis a szerződésben vállalt határidőkhöz képest közel két hónappal korábban megkapták a használatbavételi engedélyeket.

Fotó: Puskás Dávid

Csépe Barnabás projektigazgató beszámolójából kiderül:

az előrehozott átadásokat a megrendelő kérésére teljesítették, mivel júniusban már több verseny is lesz az evezős versenypályán, amihez a rendezvényterület használata elengedhetetlen. A használatbavételi engedélynek köszönhetően a Sportakadémia június elején beköltözhetett a főépületbe, így megkezdődhet a régi épületek és konténerek bontása, amelyek eddig az intézmény működését biztosították.


A csónakházban már a szakipari munkákat végzik

Mindeközben a II. átadási ütemhez tartozó épületegyüttesek és területfejlesztések is jól haladnak. A csónakház épületében már a belső szakipari munkákat végzik, megkezdték a festést-burkolást, valamint az edzőtermek és öltözők kialakítását. Ugyanitt a külső homlokzatokon is a befejező munkákat végzik, az épület beázásmentes, minden magas és lapostető elkészült. Az épület körül kész a csatornázás, és nagy területeken zajlanak a térkövezési, illetve kertészeti munkák.

Fotó: Puskás Dávid

A csónakházat gyalogos híddal összekötő, a speciális áramoltató medencét tartalmazó épület kivitelezése is jelentősen előre haladt. A német TZ Technisches Zentrum munkatársai teljes egészében összeállították a vízforgató medence kétszintes acél elemeit, ennek köszönhetően a WHB szakemberei végezni tudtak a szakaszos vasbeton köpeny kiöntésével. Mostanra már az épület külső megjelenése is tükrözi a végleges arányait, a homlokzaton zajlanak a munkák, a nyílászárók beépítése kész, és elkészült a tetőszerkezet és a fedése is.


Világszínvonalú edzőközpont jön létre

Csépe Barnabás zárásként hangsúlyozta, hogy mindez komoly lendületet ad a belső sportpályák és környezetük kivitelezésének befejezéséhez, melyhez az alépítményi kiépítés már jó ütemben halad.

Fotó: Puskás Dávid

Ahogy azt korábbi cikkeinkben is jeleztük, a 97 ezer négyzetméteres sportközpont 2021 novembere óta épül a Velencei-tó partján az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából, a WEST HUNGÁRIA BAU Kft. kivitelezésében. Az egyedülálló sportkomplexum a versenyzők felkészülésén és az utánpótlás-nevelésen kívül a térség iskoláinak és sport szakosztályainak is sportolási lehetőséget biztosít majd. A világszínvonalú edzőközpontban az akadémiai rendszerű utánpótlás-nevelő bázis mellett egy módszertani központot is létrehoznak.

Galéria

Mi épül?WEST HUNGÁRIA BAU Kft.SukoróÉpítési és Közlekedési Minisztériumsportberuházások

Hírlevél

Hirdetés