2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Kapocs a Balaton régiójához - A Dél-Dunántúl számára kulcsfontosságú út építését készítik elő
Fotó: illusztráció (magyarepitok.hu)

Kapocs a Balaton régiójához - A Dél-Dunántúl számára kulcsfontosságú út építését készítik elő

magyarepitok.hu

2024.06.10. 15:01 - Sándor Csilla

Újabb lépéssel közelebb a Szigetvár-Kaposvár közötti 2x2 sávos új közlekedési folyosó megvalósulásához.  

Hirdetés

Három cég készítheti el a Kaposvár-Szigetvár közötti gyorsforgalmi út és egy elkerülő út tanulmányterveit, KHT dokumentációját a környezetvédelmi engedély megszerzésével – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből.

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

A Balaton régiójával kerül összeköttetésbe Baranya

A Dél-Dunántúl és Nyugat-Baranya fejlődése szempontjából kiemelt fontosságú fejlesztéssel a régió összeköttetésbe kerülhet a Balaton régiójával.

Az útfejlesztések például a 67-es út kétsávossá bővítése számos beruházást hozott Kaposvárra. Többek között Kaposvár az Óbudai Egyetemmel közösen valósítaná meg zöldmezős beruházással a Science Parkot. Itt többek között festékszórással, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával és környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Bernáth Benjámin

 

Negyvenegy kilométeres gyorsforgalmi út és elkerülő is épülhet

A közbeszerzési hirdetmény szerint a Kaposvár-Szigetvár közötti mintegy 41 kilométeres, új nyomvonalon vezetett 2x2 sávos gyorsforgalmi út tanulmányterveit és KHT és KBHV elkészítését a környezetvédelmi engedély megszerzésével az Utiber Közúti Beruházó Kft., a Pannonway Építő Kft. és az Uvaterv Út-, Vasúttervező Zrt. készítheti el.
A feladatok között szerepel továbbá egy 5 kilométer hosszúságú, új nyomvonalon kialakított Kaposvárt elkerülő út tanulmányterveinek elkészítése is.

Mi épül?KaposvárSzigetvárgyorsforgalmi utaktervezésPannonway Építő Kft.Uvaterv Zrt.Utiber Kft.elkerülő út

Hírlevél

Hirdetés