2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Zöldmezős beruházásban létesítenek Okosipari Tudományos és Innovációs Parkot Kaposváron
Fotó: MTI/Vasvári Tamás és kaposvarsciencepark.hu

Zöldmezős beruházásban létesítenek Okosipari Tudományos és Innovációs Parkot Kaposváron

MTI és uni-obuda.hu

2024.05.17. 14:26 - Sándor Csilla

A négy hektáron felépülő Science Parkban festékszórással, fémmegmunkálással, kötéstechnológiával és környezetszennyező anyagok újrahasznosításával kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd.

Hirdetés

Elkészült és bemutatták a kaposvári okosipari tudományos és innovációs park koncepcióját. Elkezdődhet rövidesen a kiviteli tervek kidolgozása is.

Kaposvár az Óbudai Egyetemmel közösen valósítaná meg a Science Parkot. A két fél együttműködése nem újkeletű. A felsőoktatási intézmény a városban kihelyezett képzésként már elindította a villamosüzemmérnök alapszakot.

 

Fotó: kaposvarsciencepark.hu

 

A zöldmezős beruházás révén megvalósuló park főként olyan kutatásoknak és innovációknak adna helyet, amelyet a kötéstechnológia, a fémmegmunkálás és a környezetszennyező anyagok újrahasznosításának területén tudnak majd hasznosítani.

Három innovációs park szerepel az Óbudai Egyetem fejlesztési programjában

Varga Mihály pénzügyminiszter a leendő Tudományos és Innovációs Park színhelyén tartott sajtótájékoztatón elmondta, a kormány támogatja az egyetemeknek a hozzáadott értéket növelő fejlesztéseit. Ehhez minél szélesebb autonómiát adnak az intézményeknek, és forrásokat rendelnek a megtervezett programokhoz.

 

Fotó: MTI / Vasvári Tamás

 

Az Óbudai Egyetem fejlesztési programjában három tudományos innovációs park szerepel. Erről már Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora beszélt,

 Zsámbékon jövőipari, Székesfehérváron mechatronikai, Kaposváron okosipari fejlesztést terveznek, utóbbi helyszínen 15 milliárd forintos beruházásra készülnek.

Szita Károly, Kaposvár polgármestere elmondta, a vármegyeszékhely arra törekszik, hogy az ország tíz legfejlettebb városa közé kerüljön. Ennek jegyében indítottak újraiparosítási programot, a gépiparra és az élelmiszer-gazdaságra építve. A park első beruházója, ahogy arról portálunk korábban bezsámolt, a német védelmi ipari cég, a DND GmbH lesz.

Mi épül?KaposvárScience ParkOkosipari Tudományos és Innovációs Park

Hírlevél

Hirdetés