2024.10.18, Péntek
Az arculatváltásához is igazodik a nyugati határnál épülő építőipari épületkomplexum

Az arculatváltásához is igazodik a nyugati határnál épülő építőipari épületkomplexum

magyarepitok.hu

2024.07.12. 08:01 - Hegedűs Gergely

A WHB újabb jelentős beruházást kivitelez a tetőtéri ablakokat gyártó multinacionális cégcsoportnak.

Hirdetés

Befejező szakaszába fordult a VELUX Magyarország Kft. fertőszentmiklósi telephelyén a GP4 csarnok kivitelezése – értesült a magyarepitok.hu.

Ahogy azt több cikkünkben is megírtuk, a WHB Group a tetőtéri ablakokat gyártó, multinacionális vállalatcsoport több beruházásában érintett:

  • a GP4 csarnokon túl a magyar cég végzi a fertődi gyártelepen a 26 éves L5 jelű épület rekonstrukciós munkáját és a funkcióváltáshoz illeszkedő átépítését;
  • ugyanebben a projektben végezték el a P3-as jelű gyártócsarnok egy új épületrésszel történő összekötését is Fertődön;
  • szintén a VELUX legnagyobb közép-európai logisztikai- és elosztóközpontjában valósult meg az LB5 jelű raktárcsarnok és a kétszintes kiszolgáló épülete, amelyet június 17-én adtak át.

A most szóban forgó GP4 csarnok projektjében egy 14 ezer négyzetméteres csarnoképület kerül kialakításra, valamint egy hozzávetőleg 500 négyzetméter alapterületű, kétszintes fejépület kivitelezésre kerül. A projektben egy tüzivíztározó tó is kiépül, ennek a környezetében egy parkot is kialakítanak.


Az ipari kapuk és az épületgépészet is elkészült már

Lapunk információi szerint a GP4 csarnok három hajójában elkészült az építészeti munka, és befejeződött az épületgépészeti szerelés, jelenleg a csőszigetelési munkák zajlanak. Szintén a csarnoképülethez kapcsolódó fejlemény, hogy elkészültek a homlokzatépítési munkák, valamint a nyílászárók, ipari kapuk beépítései.


Az előtetők, a rakodó és a fejépület is előrehaladott állapotban van

A lapunkhoz eljuttatott beszámolóból az is kiderült, hogy az elmúlt időszakban a szintén a WHB cégcsoporthoz tartozó Mischke Lakatos Kft. megépítette a két előtetőt, valamint a fedett rakodó acélszerkezetét. Ezek tűzgátló festése, valamint lemezelési munkái június végéig befejeződtek.

A fejépület korcolt lemezfelületeinek, valamint kompozit burkolatainak kivitelezésére július elején vonult fel a szakkivitelező.


A megújuló arculattal is össze kell hangolni a kivitelezést

Mostanra már elkészült a kazánház, valamint az épület négy hőközpontjával összekötő távhővezeték hálózat és ehhez kapcsolódóan a csarnok hőközpontjainak szerelése is. A közműépítési munkák is befejeződtek, emellett folyamatban van az útépítés, és hamarosan kezdődnek a szegélyépítési munkák is.

A két szociális blokk, valamint a fejépület belsőépítészeti munkái a tervek szerint júliusban indulnak. Jelenleg folyamatban van a VELUX Magyarország Kft. épületeit érintő építészeti arculatváltás, ezért meg kellett várni az új belsőépítészeti terveket, amelyeket az elmúlt napokban véglegesítettek. „Az új terveket már alkalmazni kell az új épületre is.

Galéria

Mi épül?WHB GroupMischke Lakatos Kft.VeluxFertőd

Hírlevél

Hirdetés