2024.06.26, Szerda
Jövőbe mutató beruházás valósult meg a tetőtéri ablakok specialistájának legnagyobb régiós raktárában

Jövőbe mutató beruházás valósult meg a tetőtéri ablakok specialistájának legnagyobb régiós raktárában

magyarepitok.hu

2024.06.17. 15:54 - Sándor Csilla/Hegedűs Gergely

Fertődön június 14-én átadták a VELUX Magyarország Kft. L5B jelű csarnokát.

Hirdetés

A projekt a tetőtéri ablakokat gyártó, multinacionális vállalatcsoport legnagyobb közép-európai logisztikai- és elosztóközpontjában valósult meg. A most átadott közel 6300 négyzetméter alapterületű raktárcsarnokot, valamint a kétszintes kiszolgáló épületet a WHB Group kivitelezte, a munkálatok 2023. júniusában indultak.

 

 

Az átfogó fejlesztéssorozat több elemében is közreműködik a WHB

Ahogy azt korábbi cikkeinkben is megírtuk, a WHB számos a VELUX-al együttműködésben kivitelezett beruházásban vállal főszerepet. Szintén a fertődi központban nyerte el idén év elején a 26 éves L5 jelű épület rekonstrukciós munkáját és a funkcióváltáshoz illeszkedő átépítését. Ugyanebben a projektben végezték el a P3-as jelű gyártócsarnoknak egy új épületrésszel történő összekötését is a fertődi gyártelepen.

 

 

Egy további beruházásban is együtt működik a WHB a VELUX Magyarország Kft-vel: a magyar magasépítő vállalat végzi a VELUX fertőszentmiklósi GP4 csarnokának generálkivitelezési munkáit is. Itt többek közt egy 14000 négyzetméteres csarnoképület jön létre, valamint egy hozzávetőleg 500 négyzetméter alapterületű, kétszintes fejépület. A projektben egy tüzivíztározó tó is létre jön, amelynek a környezetében egy parkot is kialakítanak.

A WHB által a Velux számára kivitelezett projektekről legutóbb ebben a cikkben számoltunk be részletesen.

 

 

Aki épít, az a jövőbe tekint

A pénteken átadott LB5 csarnok avató rendezvényén Szakács Eszter, a VELUX Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója ünnepi beszédében köszönetet mondott a kivitelezésen dolgozó valamennyi szakembernek, kiemelte, hogy egy új épület mindig jelképe a jövőben gondolkodásnak, a jövőbe vetett bizalomnak. Hozzáfűzte, a most elkészült raktárépület egy fontos eleme annak a perspektivikus szemléletnek és stratégiának, amelyet a VELUX famegmunkálási üzeme számára kidolgoztak és amelyet lépésről-lépésre megvalósítanak. Az ügyvezető igazgató úgy fogalmazott:

az új épület valamennyi elképzelésüket valóra váltotta és tovább erősítette a kivitelezésen dolgozó WHB és a Velux kölcsönös tiszteleten alapuló partneri kapcsolatát.

 

 

A kivitelező WHB nevében Menyhárt László területi igazgató köszöntötte az ünnepség résztvevőit, aki harminc éve vesz részt a VELUX építkezéseiben. Beszédében büszkén fejezte ki, hogy ismét sikerült egy olyan épületet megvalósítani, amelyben jól érzik majd magukat a VELUX munkatársai. Gratulációját fejezte ki mindenki számára, aki a projekt kivitelezéséhez hozzájárult bármilyen formában, hiszen ez a fejlesztés egy igen nehéz piaci helyzetben jött létre.

 

 

207 munkanap alatt készült el a csarnoképület

 

„Amikor az ember messziről ránéz egy ilyen épületre, akár azt is gondolhatja, hogy a megépítése nem bonyolult, pikk-pakk meg lehet építeni. Aztán, amikor elmerül a részletekben rádöbben, hogy ez nincs így”

– fogalmazott Rences Tibor regionális létesítménygazdálkodási igazgató beszédében rávilágított arra, hogy a tervező- és a kivitelezőcsapat, mint az egymáshoz kapcsolódó fogaskerekek egy precíziós szerkezetben, úgy segítették a projekt megvalósulását.

 


Az ünnepélyes esemény keretében a résztvevők bejárták az új létesítményt, amelyről Boros Ágnes projektmenedzser előadásában számos érdekes adattal szolgált az építkezéssel kapcsolatban, összesen 207 munkanap alatt készült el az új csarnoképület, amelyen naponta átlagban 60 ember dolgozott. A kivitelezés során 6748 m3 földet termeltek ki, 16 tonna acél, 198 mixerautónyi betont dolgoztak be az alapozásnál.

Galéria

Mi épül?FertődVeluxWHB GroupL5B jelű csarnokcsarnoképítésátadóWEST HUNGÁRIA BAU Kft.

Hírlevél

Hirdetés