2024.09.08, Vasárnap
Színes építkezések Angyalföldön: két lakóparkot adnak át jövőre a XIII. kerületben
Látványtervek: AVICO (főkép: BlueSide lakópark)

Színes építkezések Angyalföldön: két lakóparkot adnak át jövőre a XIII. kerületben

magyarepitok.hu

2024.07.17. 08:15 - Szabó Ákos

120 új lakást építenek a fővárosban.

Hirdetés

A földmunka és az alapozás is befejeződött már az AVICO két angyalföldi lakóingatlanának fejlesztésénél – derül ki a lapunkhoz eljuttatott tájékoztatóból, mely a víz közelében található BlueSide, valamint zöld tetőkertes GreenTop projekteket mutatja be. Mint a közleményben írják, ezek megvalósulásával összesen 120 új, fenntartható otthonnal bővül a XIII. kerület. A párhuzamosan futó, mindazonáltal jelentősen eltérő karakterű, környezetbarát megoldásokkal felszerelt lakóparkokat várhatóan 2025 végén adják át.

A két társasház a Casiopea iroda tervezésével készül el, az A+ energiahatékonyságú lakóparkokat ennek megfelelően friss designelemekkel, az iparági standardoknak megfelelve valósítják meg. A két épület formavilágában és karakterében eltérő vásárlói igényekre ad megoldást.

 

A Rákos-patak közelében építkeznek

A BlueSide lakópark közvetlenül a Rákos-patak mellett, a Tahi és a Reitter Ferenc utca sarkán kapott helyet.

 

 

A 41 lakásos épület elsősorban a víz- és természetközeli, nyugodt, modern otthont keresők számára készül, ami a látványvilágában is tükröződik. A kortárs építészeti trendek és a fenntarthatóság jegyében fejlesztett lakópark külső homlokzata letisztult, elegáns vonalvezetésű. Az ötemeletes komplexumot fiatalos színek és anyagok jellemzik, amelyek összhangban állnak a környező új épületekkel is.

A BlueSide erkélyei geometriai mintázatokkal díszített korlátokat kapnak. A lakópark belső udvarát gondosan megtervezett zöldterület veszi körül, a teremgarázs pedig összesen 45 parkolóhelyet biztosít az autóval közlekedőknek.

 

Tetőkerttel készül el a GreenTop

Ugyancsak a Reitter Ferenc utca vonalán, a Zsinór utca találkozásánál valósul meg a GreenTop lakópark. A 79 lakásból álló fejlesztés szintén öt emeletes, az épület kontrasztját a kőburkolat és a fekete fém elemek adják, míg a nagy üvegfelületek a természetes fény beáramlását segítik elő, fokozva a belső terek világosságát és nyitottságát.

A lakópark karakterét meghatározza a városra teljes panorámát nyújtó 340 m2-es tetőkertje, Az épület belső udvara pedig zöld pihenőkertként funkcionál majd, míg a mélygarázsban a kivitelező 54 parkolóhelyet ad át.

 

 

„A látványosan fejlődő és bővülő XIII. kerület legnagyobb vonzereje, hogy a zöldövezetektől elvárt biztonság, kényelem és nyugalom mellett egy nagyváros által nyújtható minden szolgáltatás, infrastruktúra és kikapcsolódási lehetőség rendelkezésre áll, a belváros pedig percek alatt elérhető autóval vagy közvetlen tömegközlekedési járatokkal” – nyilatkozta a projektekről Rónai Ákos, az AVICO Group értékesítési vezetője.

Mi épül?AngyalföldXIII. kerületBudapestúj építésű lakásoklakásépítés

Hírlevél

Hirdetés