2024.09.11, Szerda
Az M43-as autópályára felvezető közút újul meg Szeged térségében

Az M43-as autópályára felvezető közút újul meg Szeged térségében

szeged365.hu

2024.08.16. 08:01 - Hegedűs Gergely

Az Algyő közeléből induló közút több mint 6 kilométeres szakaszát teszi rendbe a Duna Aszfalt.

Hirdetés

Rövidesen elkezdődik a 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszának felújítása – írja a szeged365.hu a Magyar Közútra hivatkozva. A bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó fejlesztést a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezi: a projektben a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt újul meg.


Két réteg aszfaltot terítenek a talaj stabilizálása után

A cikkből kiderül, a munkák során a pályaszerkezetet teljesen elbontják, illetve a burkolt felületeket lemarják. Ezt követően összesen 40 cm mélységben helyszíni kezeléssel stabilizálják a talajt, végül két réteg aszfaltot terítenek le.

A beruházásban a szalagkorlátok és KRESZ-táblák cseréje is megtörténik, emellett új forgalomtechnikai eszközöket helyeznek ki. A tervek szerint a kivitelező augusztus 21-én vonul fel a munkaterületre, és a munkálatok év végéig tartanak majd.


Az egyik szakaszon teljes útzárra lesz szükség

Augusztus 21. és 26. között az aszfaltmarás ideje alatt az átmenő forgalom útszűkület és kisebb mértékű forgalomkorlátozások mellett haladhat majd.

Ezt követően a nagyfai bekötőút és a Batidára vezető 4454-es jelű összekötő út között félpályás korlátozásra és jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítania a közlekedőknek. Ugyanakkor a 4454-es út és az M43-as autópálya felüljárója között teljes útzárt vezetnek be. Ez idő alatt a módosított útvonalon közlekedő rendszeres autóbuszjáratok megállóihoz történő eljutásokat a kivitelező a menetrendnek megfelelően biztosítja majd az ottlakók számára.

Mi épül?útfelújításAlgyőMarosleleMagyar Közút Nonprofit Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Duna Group

Hírlevél

Hirdetés