2024.09.16, Hétfő
A Kiskunságban építi fel 83 ezer négyzetméteres új logisztikai központját a Lidl

A Kiskunságban építi fel 83 ezer négyzetméteres új logisztikai központját a Lidl

magyarepitok.hu

2024.09.04. 10:30 - Hegedűs Gergely

A Market kivitelezésével ötödik logisztikai központját valósítja meg a kiskereskedelmi áruházlánc egy 50 milliárd forintos beruházásban.

Hirdetés

Kiskunfélegyháza külterületén szeptember 4-én elhelyezték a Lidl Magyarország új logisztikai központjának alapkövét. Az eseményen a beruházó vállalat és a kivitelező Market Építő Zrt. közös sajtótájékoztatón mutatta be a fejlesztést.

 

Egy tucat focipályányi összterület

A hazai piacvezető kiskereskedelmi áruházlánc ötödik logisztikai központját valósítja meg a beruházásban. A több mint 83 ezer négyzetméter alapterületű, közel 12 focipályányi összterületű csarnok építése várhatóan 2026. októberéig tart. A beruházás 50 milliárd forintból valósul meg.

Az anyavállalat európai hálózatát vizsgálva ez lesz a Lidl egyik legnagyobb alapterületű logisztikai központja. A legmodernebb komissiózási technológiával működő raktárkomplexum a tervek szerint 60-65 üzletet fog kiszolgálni.

A raktárépület közel 50 ezer raklap tárolására lesz alkalmas, ebből naponta átlagosan 4600 raklapon, mintegy 400 ezer kartonnyi komissiózott árut szállítanak majd el kamionokkal a Lidl áruházakba.

A sajtótájékoztatón részt vett Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter; Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke; Rakonczai Róbert, a Lidl Magyarország ingatlanfejlesztési és beruházási ügyvezető igazgatója; Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója; valamint Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere.


A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter beszédében azt emelte ki, hogy a Lidl egy olyan helyszínt jelölt ki logisztikai központjául, amely a dél-alföldi térség egy újabb fejlődési pontja lehet. „A logisztika a szolgáltatások terén társulhat ahhoz a beruházássorozathoz, amely Szeged környékén az ELI és a BYD révén a remények szerint rövidesen a magyar kutatás-innováció, illetve gépjárműgyártás egyik motorja lesz” – fogalmazott a tárcavezető.

Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter


Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke felhívta rá a figyelmet, hogy a vállalat hazánk kilencedik legnagyobb munkáltatójaként közel 10 ezer embernek biztosít versenyképes béreket. „Ez a szám tovább fog bővülni, hiszen a beruházással a kiskunsági régióban élők számára több mint 400 embernek kínálunk majd új munkalehetőséget, és ezáltal biztos megélhetést, kiszámítható jövőt.”

Szlavikovics Zita, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnöke


Rakonczai Róbert, a Lidl Magyarország ingatlanfejlesztési és beruházási ügyvezető igazgatója elárulta, a tervezésnél nagy hangsúlyt fektettek a fenntarthatóságra.

„Így többek között korszerű hűtő-fűtő rendszert, hővisszanyerős szellőztető rendszert, LED világítást és víztakarékos csapokat alkalmazunk majd. Ugyanakkor 1,5 MW teljesítményű napelem, 10 ezer négyzetméteres biodiverz terület, elektromos töltőállomások és a nagy befogadóképességű kerkékpártároló szintén a beruházás részét képezik.”


Több hasonló fejlesztést kivitelezett már a Market

A teljes beruházást kivitelező cég képviseletében Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója örömét fejezte ki, hogy a tender során a Lidl Magyarország a magyar céget választotta a kiskunfélegyházi logisztikai központ megépítésére.

„Korábbi megbízásaink közé tartozott több áruházuk építése, valamint a 2021 végén elkészült ecseri logisztikai központ” – emlékeztetett.

Scheer Sándor, a Market Építő Zrt. vezérigazgatója


Kiemelte, hogy a mostani építkezés közel 1500 embernek biztosít munkát, és jelentős hatással lesz a környék infrastruktúrájára. „Megtisztelő számunkra a Lidl többszöri bizalma, és várakozással tekintünk a további sikeres együttműködésre” – zárta mondandóját Scheer Sándor.

 

Galéria

Mi épül?KiskunfélegyházaMarket Építő Zrt.logisztikacsarnoképítés

Hírlevél

Hirdetés