2024.06.19, Szerda
Mintegy 1 milliárd forintos Graboplast beruházás Kecskeméten
fotó: graboplast.hu

Mintegy 1 milliárd forintos Graboplast beruházás Kecskeméten

mti

2015.11.23. 10:42 - Lengyelné Nagy Ildikó

Mintegy 1 milliárd forintos beruházást indít el még novemberben a Graboplast Kecskeméten - közölte a társaság csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetés

A 2016 nyarára elkészülő beruházás nyomán a Graboplast árbevétele 1,7 milliárd forinttal, 10 százalékkal nőhet, a kecskeméti parkettagyár jelenleg 175 fős alkalmazotti létszáma 50-nel bővül.    
A kecskeméti mellett a Graboplast jelenleg számos további fejlesztést is folytat, melyekhez egy nyáron született megállapodás alapján a magyar kormány egyedi kormánydöntés keretében 3 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást is nyújt. A támogatás célja az idén 110 éves vállalat exportpiacainak fejlesztése. Ezzel a támogatással együtt, az összesen 8,7 milliárd forintos beruházással legalább 120 új munkahelyet hoz létre a cég. 
A speciális padlógyártás területén meghatározó, jelenleg három gyárral - Győrben, Kecskeméten és Tatabányán - rendelkező Graboplastberuházási programjának legnagyobb eleme a Tatabányán 6,2 milliárd forintból épülő új gyár.
A Graboplast fennállásának 110 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött. A győri székhelyű társaság 2014-ben 17,5 milliárd forintos árbevételt ért el. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról.

Hírlevél

Hirdetés