2024.06.19, Szerda
Négymilliárdos munkát nyert a Strabag a Liget-projektben

Négymilliárdos munkát nyert a Strabag a Liget-projektben

kozbeszerzes.hu, ligetbudapest.eu

2016.06.07. 12:27 - Hegedűs Gergely

A Városliget közelében épülnek fel az OMRRK raktárai, restaurátor műhelyei és irodái, emellett kutatóintézet és látogatóközpont is létesül.

Hirdetés

A Strabag kivitelezi a Liget Budapest projekt keretében az Országos Múzeumi és Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK) A és B épületeinek munkálatait. A Közbeszerzési Hatóság tájékoztatása szerint a nyertes ajánlattevő 4,11 milliárd forintért végzi el a beruházást a Városliget melletti Szabolcs utcában.

A hirdetményben az áll, a győztes cég az A és a B épület mélyépítési, illetve „0” szintig történő szerkezetépítési munkáit végzi el. A tervezett új épület összes nettó alapterülete 31 902 négyzetméter lesz.

A Liget Budapest honlapján az OMRRK leendő épületegyütteséről kiderül, a raktárak, restaurátor műhelyek, kutatószobák, irodák mellett a tervek szerint helyet kap majd a Közép-Európai Művészettörténeti Kutatóintézet és egy látogatóközpont is.

A projektre a Strabag mellett pályázott még a West Bau és az Épker közös ajánlattevőként, továbbá a Market és a Bohn Mélyépítő szintén közös ajánlattal.

StrabagIparági hírekLiget Budapest Projekt

Hírlevél

Hirdetés