2024.07.21, Vasárnap
Épkar Zrt.Nyíregyházastadionépítés

Épül Nyíregyháza új stadionja

2022.04.14 - magyarepitok.hu

Az Épkar Zrt.-ből és a Nyír-Wetland Generál Zrt.-ből álló konzorcium építi fel Nyíregyháza új stadionját a Beruházási Ügynökség BMSK Zrt. megbízásából. A fejlesztés első lépése a régi stadion – mely már építkezésének eredeti időpontjában, a 70-es években is elavult technológiával épült – lebontása volt, illetve a kivitelezési tervek elkészítése.

A kivitelező konzorcium az Épkar vezetésével jelenleg egy mintegy 12200 négyzetméteres, 8150 férőhelyes fedett lelátóval alakítja ki az új, modern stadiont: ez egy több mint 10 ezer négyzetméteres központi labdarugópályának ad majd otthont. A létesítmény építkezésénél használt technológia vasbeton pillérvázas felszerkezet.

Fontos szempont a beruházás során az is, hogy a stadion több funkciót is kiszolgáljon: egy 160 négyzetméteres színpadot is fel lehet majd állítani benne, így koncerteket, gyűléseket és más hasonló eseményeket is lehet benne tartani, nem csupán sporteseményeket.

Mindemellett a stadion épülete közvetlen szomszédságában elkészül egy kétszintes, kétszáz négyzetméteres sportközpont is, valamint a stadion körül egy 670 méter hosszú futókört is kialakítanak.

A létesítmény acélszerkezetének gyártását és szerelését a Weinberg '93 Építő Kft. vállalta el.

A projektoldal elérhetősége:

 

Letöltések

Fájlnév/Méret/FeltötveLetöltés

Nyíregyházi stadion - QR kód.png

(image/png)

2.38 kb

Épkar Zrt.Nyíregyházastadionépítés