2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Kezdi magára ölteni végső formáját a nyíregyházi stadion

Kezdi magára ölteni végső formáját a nyíregyházi stadion

magyarepitok.hu

2023.09.07. 12:01 - Szabó Ákos

Az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. munkájával megvalósuló komplexumban már a tetőelemek kerülnek a helyükre.

Hirdetés

Látványos szakaszához érkezett Nyíregyháza új stadionjának építkezése. Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a régi, már a szocreál korszakban történt építésekor is elavultnak számító korábbi stadion elbontását követően 8150 férőhelyes, mintegy 12.200 négyzetméteres létesítményt alakítanak ki, 10 ezer négyzetméteres központi pályával. A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik.

 

A képre kattintva galéria nyílik.

A multifunkciós komplexumban a labdarúgó mérkőzések mellett koncerteket és más rendezvényeket is szerveznek majd. Elkészültével a város közösségi élete is egy jelentős új központot kap.

A futballstadiont a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően adják át.

 

 

Már lefedetlenül is látványosan néz ki a fémszerkezet, hamarosan még látványosabban fog

A projekt jelentősen előre haladt az elmúlt hónapokban. A jelenlegi állapotáról Illés Gábor, az Épkar építésvezetője tájékoztatta lapunkat. Elmondta, a tetőfedőlemezek elhelyezése elkezdődött, ezek a monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezeten kapnak helyet (ez utóbbit a Weinberg ’93 Kft. gyártotta és szerelte, minderről lapunk még a fémszerkezet felépítésekor készített videót – a szerk.)

 

 

A lelátó székeinek 80 százalékát már beszerelték

Illés Gábor rámutatott: a tetőszerkezet alapjául szolgáló vasbetonszerkezetű stadion-fejépület, lelátó és a kapcsolódó részelemek kivitelezése már egyre jobban közeledik a kész állapothoz. Bemutatta a jelenleg zajló, elsősorban homlokzati, szakipari és más munkálatokat:

  • a lelátó székeinek négyötöde a helyére került,
  • a belső szakipari munkák jó ütemben haladnak és már a hidegburkolás is megkezdődött,
  • a lelátó alatti kisépületek szeptember közepén érik el a szerelvényezhető állapotot,
  • illetve a fejépület nyugati homlokzatán a függönyfal is elkészült.

Kifejtette: a külső területeken közmű építés elérte a 70%-os készültséget, továbbá a szeptember elején a záportározó is a helyére kerül.

 

 

A sportközpontban az öltözők mellett fitneszterem is lesz

 

 

Hozzátette: a projektnek szintén fontos eleme még egy különálló épület, a sportközpont is, mely két emeletes kialakítású, és fitneszteremmel, öltözőkkel valamint büfével készül el. Itt most a belső szakipari munkákkal haladnak az Épkar és a Nyír-Wetland szakemberei, a hidegburkolás szeptember elejére fejeződik be.

Szintén szeptember elején pedig a külső területeken is egy új munkafázisba lépnek és elkezdik a térkövezést is – zárta összefoglalóját az építésvezető.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.Építési és Közlekedési MinisztériumSpartacus stadionNyíregyházi StadionNyíregyházasportberuházásokstadionépítésmultifunkciós központ

Hírlevél

Hirdetés