2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Kezdődik a pályaépítés a nyíregyházi stadionban - friss képeken mutatjuk be

Kezdődik a pályaépítés a nyíregyházi stadionban - friss képeken mutatjuk be

magyarepítok.hu

2023.10.26. 12:30 - Móré Levente

Hamarosan a stadion füvét is taposhatjuk a 10 ezer négyzetméteres központi pályán.

Hirdetés

A szakemberek lassan végeznek a nyíregyházi sportközpont hidegburkolási munkáival és hamarosan indulhatnak a szerelvényezések. A régi, már az 1958-as megnyitásakor is elavultnak számító stadion elbontását követően egy nagyjából 12.200 négyzetméteres létesítményt alakítanak ki a kivitelezők, 10 ezer négyzetméteres központi pályával.

 

 

A stadion új játéktere pályafűtést és automata öntözőrendszert kap, aminél külön figyelmet fordítanak a fenntartható vízgazdálkodásra, hiszen a csapadékvíz gyűjtésével és felhasználásával öntöznek majd.

A stadionban jelenleg a szakági munkák haladnak, de elindultak a térkövezési munkák és a tetőfedés is jó ütemben halad, így hamarosan elkezdhetik a pályaépítést.

 

 

Edzőterem is épül

Multifunkciós sportközpontot hoznak létre, amelyben a stadion mellé kivilágított futókör, illetve egy kétszintes, 900 m2-es sportközpont is helyet kap konditeremmel, kiszolgáló helyiségekkel és öltözőkkel.

A fejlesztésen az Építési és Közlekedési Minisztérium megbízásából az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. dolgozik. A tetőfedőlemezeket és a monolit vasbetonpillérekre támaszkodó fém tartószerkezetet a Weinberg ’93 Kft. gyártotta és szerelte, a létesítmény csapadékvíz-tározóinak beszállítója pedig a Pureco Kft. volt.

 

 

Galéria

Mi épül?Épkar Zrt.NYÍR-WETLAND Generál Zrt.Weinberg '93 Építő Kft.Pureco Kft.Építési és Közlekedési MinisztériumNyíregyházastadionépítésNyíregyházi StadionSpartacus stadion

Hírlevél

Hirdetés