2024.04.19, Péntek
A nagy volumenű zöld áramtermelést támogatja az új KEHOP forrás
nupathenergy.com

A nagy volumenű zöld áramtermelést támogatja az új KEHOP forrás

palyazatihirek.eu

2016.09.05. 15:57 - Antal Zsófia

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program szeptemberben megnyíló kerete maximum 1 milliárd forintos támogatást nyújt majd nagyobb gazdasági társaságoknak.

Hirdetés

Szeptembertől várhatóan újból lehet majd pályázni megújuló alapú zöldáram termelésének elősegítésére a KEHOP-5.1.2. keretében – írja a Pályázati Hírek. Az intézkedéssel elsődlegesen olyan erőművek létesítésének ösztönzése a cél, amelyek a megújuló energiaforrás felhasználásával megtermelt villamos energiát közvetlenül a hálózatba táplálják.

Értékesítési célú, nagyobb volumenű áramtermelésről van szó, nem háztartási méretű kiserőművekről. A pályázók többek között önkormányzatok vagy gazdasági társaságok lehetnek.

A felhívás a 0,5MW beépített teljesítményt nem meghaladó, valamint külön felhívásban a 4MW beépített teljesítményt meghaladó villamosenergia-termelő rendszerek telepítésére biztosít majd lehetőséget.

A maximálisan pályázható támogatási összeg pályázónként várhatóan legfeljebb 500 millió forint, illetve 4MW felett 1 milliárd forint. A támogatási intenzitás területenként és pályázónként eltérő, minimum 40, maximum 80 százalék.

A támogatási kérelmek benyújtása várhatóan ebben a hónapban válik lehetségessé.

Pályázatokmegújuló energiaKörnyezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP)

Hírlevél

Hirdetés