2024.03.29, Péntek
Bölcsődeépítési hullám indul Pest megyében
Illusztráció - budakalasz.hu

Bölcsődeépítési hullám indul Pest megyében

mti

2018.07.09. 14:27 - Szabó Ákos

4,5 milliárd forintos keretet nyitnak a térség gyermekellátási infrastruktúrájának fejlesztésére.

Hirdetés

A kormány kiemelt célkitűzése, hogy 2020-ra 60 ezer bölcsődei férőhely legyen Pest megyében – tájékoztatta a sajtót a Pénzügyminisztérium uniós forrásokért feleős államtitkára. Ezért bölcsődefejlesztési programot indítanak, melynek célja a megye területén található, helyhiánnyal küzdő, továbbá elavult, vagy leromlott műszaki állapotú önkormányzati bölcsődék fejlesztése – derült ki Rákossy Balázs szavaiból.

Az összesen 4,5 milliárd forintos keretből felújításra minimum 10, maximum 100 millió forint, új bölcsőde építésénél pedig legkevesebb 60, legfeljebb 400 millió forint igényelhető.

 

Rugalmasabb rendszer jöhet létre

A fejlesztésekkel a kormány reményei szerint csökkenhet a több Pest megyei településen jellemző bölcsődei kapacitáshiány. Emellett a leromlott műszaki állapotú, így rosszabb ellátást nyújtó intézmények is fejlődhetnek.

A teljes kapacitásbővítés különösen a 3 évesnél kisebb gyermekeket munkavállalás mellett nevelő szülőknek segíthet. Nem csupán az új férőhelyek létrehozásával, hanem egy rugalmasabb intézményi rendszer kialakításával is segítenék a családokat – derült ki Rákossy szavaiból.

PályázatokpályázatokbölcsődePest megye

Hírlevél

Hirdetés