2024.06.16, Vasárnap
Tízezer négyzetméterrel nő a ferihegyi utasforgalmi terület

Tízezer négyzetméterrel nő a ferihegyi utasforgalmi terület

mti

2016.05.03. 08:38 - Hegedűs Gergely

Az ötmilliárdos beruházásból 220 méter hosszú utasmóló épül 27 új beszállókapuval és 10 új utashíddal.

Hirdetés

Megjelent a közbeszerzési kiírás a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. termináljához kapcsolódó új utasmóló kivitelezésére.

A repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. azt közölte az MTI-vel, hogy a mintegy 5,2 milliárd forintra becsült beruházással közel tízezer négyzetméterrel nő a terminál utasforgalmi területe és a repülőtér beszállókapu kapacitása.

Sikeres eljárás után az építkezés várhatóan 2017 januárjában indul, és a tervek szerint 18 hónapig tart. A repülőtér 2B termináljához csatlakozó móló várhatóan 2018 nyarán lesz üzemkész.

A 220 méter hosszú új Pier B elnevezésű utasmólón 27 új beszállókaput és 10 új utashidat alakítanak ki. Valamennyi beszállókapu-csomópont alkalmas lesz egyaránt utashidas, buszos, valamint gyalogos beszállítási módszer kialakítására. A móló keskeny- és széles törzsű gépeket is ki tud majd szolgálni.

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. az AviAlliance GmbH által vezetett német, kanadai és szingapúri befektetőkből álló konzorcium közös tulajdonában áll. A repülőtér termináljai 2015-ben 44 légitársaságnak adtak otthont, amelyek 10,3 millió utast szállítottak 36 ország 95 repülőterére.

közlekedésfejlesztésMi épül?Liszt Ferenc repülőtér

Hírlevél

Hirdetés