2024.05.18, Szombat
A távolság nem lehet akadály: építőipari szaktudást visz a Mapei vidéki helyszínekre
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

A távolság nem lehet akadály: építőipari szaktudást visz a Mapei vidéki helyszínekre

Mapei Kft.

2021.08.22. 10:00 - Kalácska-Nagy Nóra

A Mapei Kft. az ország négy különböző pontjára vitte el Az Országos Építőipari Szakember Találkozót, hogy a vidéki szakemberek számára is hozzáférhető legyen a szaktudás.

Hirdetés

A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk. A tudáshoz mindenkinek joga van - gondolta a Mapei Kft. és négy vidéki nagyvárosban rendezett regionális szakmai napot júliusban és augusztusban.

Egy kőműves vagy burkoló szakember ritkán engedheti meg magának, hogy egy egész napot kiessen a munkából egy rendezvény kedvéért. Az Országos Építőipari Szakember Találkozó szervezőihez is sok olyan visszajelzés érkezett az érintettektől, hogy nem tudnak csatlakozni a rendezvényhez a távolság miatt.

 

Több mint kétszáz érdeklődő érkezett

A digitalizáció pedig nem jelent mindenre megoldást. Vannak olyan fogások, technikák, módszerek, melyeket nem lehet online megtanulni. Emellett a közvetlen szakmai párbeszédet és tapasztalatcserét sem tudja minden esetben pótolni egy online konzultáció. A Mapei Kft. ezért úgy döntött, hogy elviszi a rendezvényt az ország négy különböző pontjára, hogy a vidéki szakemberek számára is hozzáférhető legyen a szaktudás.

2021-ben az első alkalommal Szeged, Miskolc, Pécs és Veszprém helyszíneken szervezett rendezvénysorozaton több mint kétszáz építőipari szakember és kivitelező vett részt.

 

A Mapei több kezdeményezése is segíti a jó szakembereket

A rendezvény programjában szakmai előadások, alkalmazástechnikai bemutatók, valamint szakmai kiállítás szerepelt. Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője előadásában az építőipar egyik legégetőbb problémájára, a kontárok elleni küzdelemre hívta fel a figyelmet. Elmondta, hogy egyre több az olyan kivitelező, aki jó kereseti lehetőségnek tekintve beáll építőipari „szakembernek”, majd áron alul vállal munkát, azonban az a minőség, amit kiad a kezéből, ritkán éri el a megfelelő szintet.

Markovich Béla szerint minden eszközzel segíteni kell az építtetőket és a szakembereket a kontárokkal szemben. Ennek érdekében jött létre el a Mapei Kft. új, minősített szakember képzése, valamint a Szakemberajánló oldala, amely a minőség egyfajta garanciája.

Amennyiben a vírushelyzet engedi, új helyszínekkel bővülve jövőre is megrendezésre kerül a rendezvénysorozat.

SzakképzésMapei Kft.szakemberképzés

Hírlevél

Hirdetés