2024.05.08, Szerda

Hirdetés

Mégis megfoghatja a gyerekeket egy-egy építőipari szakma?
illusztráció: magyarepitok.hu

Mégis megfoghatja a gyerekeket egy-egy építőipari szakma?

magyarepitok.hu, veol.hu

2021.10.29. 15:00 - Hegedűs Gergely

A kőműves és a burkoló szakma sincs áthidalhatatlan távolságban egy általános iskolástól a Cemix Hungary Kft. legfrissebb tapasztalatai alapján.

Hirdetés

A Cemix Hungary Kft. is jelen volt a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett pályaorientációs, szakmabemutató napon - adta hírül az építőanyaggyártó vállalat a közösségi oldalán. 


Közel 30 szervezet vett részt a megyei rendezvényen

A pápai sportcsarnokban lebonyolított rendezvényen összesen mintegy 750 hetedik és nyolcadik osztályos gyermek jelent meg. A rendezvény célja az volt, hogy az iskola-, szakma- és pályaválasztás előtt álló általános iskolai tanulóknak segítséget nyújtson a munkaerő-piaci igényeknek megfelelő szakmaválasztásban. A szakmákat gyakorló szakemberek közreműködésével mutatták be, tájékoztatást adva a szakképzési rendszerről, a szakmatanulási lehetőségekről. A veol.hu híre szerint programon 29 kiállító vállalkozás és szervezet, valamint szakképző intézmény működött közre.

A résztvevők összesen 22 szakmába kóstolhattak bele, számos - közvetlenül vagy tágabb értelemben - az építőiparhoz tartozó szakterület képviseltette magát. Többek közt az ács, asztalos, bádogos, burkoló, épület- és szerkezetlakatos, tapétázó, földmérő, földügyi és térinformatikai technikus, hegesztő, kőműves és villanyszerelő szakmák mutatkoztak be.


Insta fotók motiválták az újdonsült kőműveseket

"A helyszínen jelenlévő kollégáink a kőműves és a burkoló szakmát mutatták be az érdeklődőknek, akik több aktivitásban is részt vehettek" - írja a Cemix Hungary beszámolója. A diákok újdonsült kőművesként kipróbálhatták a betonozást, amelyhez a Cemix Mischnix gyorskötő betontermékét használták. A művelet során fényképtartókat "betonozhattak be" kis műanyag pohárkákba, amihez egy insta keretes fotót is készítettek róluk, ha ezt igényelték.

Fotó: Cemix Hungary


A szintén gyorstalpaló burkoló képzés keretében a csempevágás és a mozaikragasztás rejtelmeibe avatták be a fiatalokat. A feladat az volt, a kis mozaik darabkák segítségével beburkoljanak egy agyagkaspót. "Mindkét foglalkozás nagy sikert aratott, örömmel tapasztaltuk az intenzív érdeklődést" - zárul a beszámoló.

SzakképzésCemix Hungary Kft.szakmunkásokszakemberképzésPápa

Hírlevél

Hirdetés