2024.04.30, Kedd

Hirdetés

Elkészült a pest megyei útfejlesztések első beruházása
illusztráció - NIF Zrt.

Elkészült a pest megyei útfejlesztések első beruházása

mti, magyarepitok.hu

2018.08.25. 07:10 - Hegedűs Gergely

Az EuroAszfalt kivitelezésében a Tápiómente legfontosabb útvonala kapott fejlesztést.

Hirdetés

Megújult Jászberényt Budapesttel összekötő 31-es főút egy közel 3 kilométeres szakasza Tápiószecsőn. A Magyar Közút Zrt. 548 millió forintos beruházását az EuroAszfalt Kft. kivitelezte.

A beruházás részleteit Szilvai József Attila, a közútkezelő vezérigazgatója ismertette. Az útburkolat teljes szélességében megújult, a pályaszerkezetet megerősítették, és két réteg aszfalt került az útszakaszra.

Mindezek mellett megújult a padka, és helyreállították a kétoldali vízelvezető árkokat is. Tápiószecső-Magdolnatelepen a buszmegállópárhoz peront építettek,

a további buszmegállók pedig bazaltbeton pályaszerkezetet kaptak, mely jobban bírja a buszok által okozott terhelést.


Közel 50 kilométeren folynak munkák a megyében

Mosóczi László, az ITM államtitkára az útátadón felidézte, a kormány 2016-ban elindította a komplex útfelújítási programot. Ennek keretében országosan 69 milliárd forint hazai forrásból 562 kilométer főút és mellékútújulhatott meg az első évben. Az útfelújítási program 2017-ben és 2018-ban további 106 milliárd forintos keretösszeggel folytatódik,

amiből országszerte 850 kilométer mellékút, főút és gyorsforgalmi út felújítása készülhet el.     

A politikus kitért arra, hogy Pest megyében jelenleg 45 kilométernyi útszakaszon folynak felújítások, ezek összértéke meghaladja az ötmilliárd forintot. Az idei fejlesztések első szakaszaként készült el a 31-es főút most átadott, közel három kilométeres szakasza.    

Czerván György, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Tápiómente környezetében élők számára a 31-es főút a legfontosabb közlekedési útvonal, az ingázók nagy része ezen keresztül közelíti meg a fővárost.

EuroAszfalt Kft.ÚtépítésútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.31-es útTápiószecső

Hírlevél

Hirdetés