2024.04.16, Kedd
Egy lépéssel közelebb került Paks nyugati elkerülőjének megvalósítása
Illusztráció

Egy lépéssel közelebb került Paks nyugati elkerülőjének megvalósítása

magyarepitok.hu

2020.03.14. 07:17 - Almási Krisztina

A fejlesztés keretében egy több mint 6 kilométer hosszú útszakasz épül meg 2x1 sávos új nyomvonalon a város elkerülőjeként.

Hirdetés

Paks térségében több út tervezése kezdődhet meg a közeljövőben, az egyes útszakaszokhoz kapcsolódó nyerteseket a közbeszerzési tájékoztató tartalmazza. A fejlesztések a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósulnak meg.

A beruházás keretében megvalósul a 6238. jelű paksi nyugati elkerülőút tervezése, az ehhez kapcsolódó tanulmányterveket, engedélyezési és kiviteli terveket az UTIBER Közúti Beruházó Kft. készíti el több mint 185 millió forintért.

Ennek részeként egy mintegy 6,1 kilométer hosszú, új nyomvonalon vezetett 2x1 sávos elkerülő út fog megépülni a 6. számú főút, 6232. jelű út és a 6231. jelű út összekötéseként.

A közbeszerzés ezen kívül tartalmazza Paks északi városrészének bekötését a 6231. jelű úthoz, ennek tanulmánytervét, valamint engedélyezési és kiviteli terveit a TURA-Terv Mérnökiroda Kft. készíti el több mint 95 millió forintért. Ennek eredményeként új nyomvonalon vezetett, körülbelül 2,8 kilométer hosszú, 2x1 sávos elkerülő út fog megvalósulni.

Az 51379. jelű, Paks kikötőhöz vezető út engedélyezési és kiviteli terveit a Pannonway Építő Kft. készíti el közel 34 millió forint értékben. A projekt egy új nyomvonalon vezetett, körülbelül 1,2 kilométernyi egybefüggő 2x1 sávos összekötő út tervezését foglalja magába.

ÚtépítésPaksútépítésUtiber Kft.Pannonway Építő Kft.Tura-Terv Kft.Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)

Hírlevél

Hirdetés