2024.07.27, Szombat

Hirdetés

Újabb útfejlesztést kapott a Szolnoktól északra eső régió
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Újabb útfejlesztést kapott a Szolnoktól északra eső régió

magyarepitok.hu

2020.08.18. 16:33 - Hegedűs Gergely

Ezúttal a Tisza ártere mentén haladó Tiszasüly-Kőtelek útszakasz újult meg a Strabag munkája által.

Hirdetés

Befejeződött a 3224-es jelű, Szolnok-Tiszasüly összekötő út újabb 3 kilométeres szakaszának felújítása - adta hírül a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye. A Komplex Útfelújítási Program keretében megvalósult projektet a a STRABEL konzorcium valósította meg közel bruttó 280 millió forint hazai forrásból.

A 3224-es már júliusban is jelentőset lépett előre, amikor ugyanez a konzorcium egy másik 10 kilométeres szakaszát adta át, a Tiszasülytől nyugatra eső térségben, többek közt a Jászsági-főcsatorna hídját is megújítva. A most lezárt projektben a Tiszasüly és Kőtelek közötti út egy részét tették rendbe, a Tisza árterének a közelében.


Két autóbuszmegálló is megújult a projektben

Az érintett útszakaszon a burkolatmarást követően mindkét oldalon félsáv szélességben új kötőréteget és teljes pályaszélességben új kopóréteget építtetett be. A szakemberek a teljes hosszon 1,5 m szélességben, összesen 8900 négyzetméter zúzottköves padkát készítettek. A buszmegálló peronok átépítésével együtt összesen 120 m méter hosszon történt szegélyépítés. Megújult két autóbuszmegálló, ez érintette a buszöblöket és a peronokat is.

A kivitelező 680 méter hosszon ároképítést és rendezést végzett. A közlekedésbiztonság javítása érdekében új, tartós burkolatjeleket festettek fel, a KRESZ táblákat kicserélték, valamint 104 méter hosszon új szalagkorlátot építettek.

A Kőtelek községben megtartott ünnepélyes átadáson a vendégeket Lovász Tibor, Kőtelek polgármestere köszöntötte, és avató beszédet mondott dr. Kállai Mária, a térség országgyűlési képviselője. A beruházás részleteit Kovács Péter, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója ismertette. A fejlesztést Kóródi László, a STRABEL konzorcium projektvezetője jelentette készre. Zárszót mondott Borbás Zoltán, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés alelnöke.

ÚtépítésStrabagMagyar Közút Nonprofit Zrt.TiszasülyKőtelekSzolnok3224-es útútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés