2024.03.29, Péntek
Csomóponttal fejlesztik Miskolc északi határánál a 26-os főutat
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Csomóponttal fejlesztik Miskolc északi határánál a 26-os főutat

mti, magyarepitok.hu

2021.02.08. 11:50 - Szabó Ákos

A beruházás mintegy 900 millió forintból készül el, a szirmabesenyői gyárak könnyebb elérhetősége és a lakosok életkörülményeinek javítása a célja.

Hirdetés

Megépülhet a 26-os számú főút miskolci kivezető szakaszán a szirmabesenyői elágazáshoz tervezett körforgalom. A fejlesztésről tartott pénteki eseményen Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára tájékoztatása alapján kiderült: a mintegy 900 millió forintos beruházás előkészítéséhez szükséges pénzt az ITM biztosítja. Lapunk értesülései szerint a projekt a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában valósul meg.

 

A fejlesztéssel érintett terület

A körforgalom megépítésével a reggeli és a délutáni csúcsidőszakban is gyorsabb és biztonságosabb lesz a közlekedés a 26-os főút érintett szakaszán,

amely közelében több ipari cég is működik, emiatt pedig jelentősen megnövekedett a teherforgalom.

 

Szirmabesenyőn most is zajlik logisztikai fejlesztés

Szirmabesenyőn jelenleg is zajlanak az építkezések: legutóbb novemberben írtunk arról, hogy a Market Építő Zrt. logisztikai bázist alakít ki a a térségben az Ongropack Kft.-nek.

 

Sáth és Társa építész iroda

A 2500 négyzetméteres, egyszintes raktár előre gyártott elemekből, szendvicspanel homlokzatból és trapézlemezes fedéssel készül el várhatóan 2021 márciusára.

A Market-csoportból kivitelezői oldalról az OKM Kft. és a Moratus Kft., tervezői oldalról a Lean Tech Mérnökiroda Kft. vesz részt.

A projektben rajtuk kívül összesen 18 partnercég munkája nyomán készül el az épület.

ÚtépítésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF)SzirmabesenyőútépítéscsomópontkörforgalomMarket Építő Zrt.OKM Kft.Lean Tech Mérnökiroda Kft.Moratus Kft.Miskolc

Hírlevél

Hirdetés