2024.05.24, Péntek
Hídépítési munkák előkészítésével halad a 83-as főút építkezése Pápa és Győr között
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Hídépítési munkák előkészítésével halad a 83-as főút építkezése Pápa és Győr között

magyarepitok.hu, Győri Hírek

2021.03.29. 14:28 - Szabó Ákos

A 36 kilométeres 2x2 sávos út beruházásán a Duna Aszfalt és a Soltút dolgozik.

Hirdetés

Októberben számoltunk be legutóbb a Pápát az országos gyorsforgalmi úthálózatba bekötő 83-as főút beruházásáról. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) 36 kilométer hosszan új nyomvonalon, 2x2 sávos utat kialakító projektje két szakaszban épül meg: Pápa és Tét déli csomópontja között a Duna Aszfalt Zrt. valósítja meg a munkálatokat, Tét déli csomópontja és Győr közötti szakasz pedig a Soltút Kft. kivitelezésében készül el.

 

A kivitelezés mindkét szakaszon egyszerre zajlik, az útszakaszon 110 km/h lesz a megengedett sebesség.

A négysávos 83-as főút szakaszán megépül két darab különszintű csomópont is Pápa északi térségében és Gyarmatnál, valamint 15 darab híd műtárgyat is megterveznek.

 

Készülnek a látványosabb munkákra

A hónapban Kara Ákos országgyűlési képviselő tájékoztatása alapján arról írt a Győri Hírek, hogy elkezdődtek az újonnan épülő Győr-Pápa 2×2 sávos út hídépítési munkáihoz szükséges próbacölöpözések és próbaterhelések.

Már március elejére nagy részben megvalósult a szükséges területek lőszermentesítése, megkezdődött az ilyenkor szokásos humuszleszedés, illetve megkezdték a szükséges szállítóutak kiépítését is, ami a kifejezetten nagy mennyiségű anyagot behordásához lesz szükséges – derül még ki a tájékoztatóból.

 

Részletes előkészítés után haladhat az építkezés

A munkálatok a tervek szerint 2023-ra érnek majd véget. A fejlesztéshez 2017 decemberében szerezték meg az építési engedélyeket, 2019 májusában kezdődtek a régészeti munkálatok, majd elkészültek a kiviteli tervek.

ÚtépítésDuna Aszfalt Zrt.Soltút Kft.PápaGyőrTétútépítés

Hírlevél

Hirdetés