2024.03.19, Kedd
Új körforgalmi csomópontot alakítanak ki Nagykanizsán
Illusztráció: Bernát Benjámin/ magyarepitok.hu

Új körforgalmi csomópontot alakítanak ki Nagykanizsán

mti.hu

2021.06.04. 17:30 - Gyöngyösi Klaudia

Az építési munkálatok hamarosan elkezdődnek, június 15-étől pedig a kereszteződést északi és déli irányból lezárják a forgalom elől, így azok az utcák ideiglenesen zsákutcává válnak.

Hirdetés

Körforgalmú csomóponttá építik át Nagykanizsán a 7-es út és a Petőfi utca kereszteződését – derült ki a helyszíni sajtótájékoztatón pénteken.

Cseresnyés Péter, a térség országgyűlési képviselője a helyszínen elmondta: már tíz éve is igény volt a megnövekedett forgalom miatt ennek a csomópontnak az átépítésére, 2011-re elkészült a tanulmányterv, 2014-re pedig a kiviteli terv is.

Végül 2020 novemberében döntött a kormány arról, hogy 570 millió forintot biztosít a kereszteződés átépítésére, ezzel biztonságosabbá tételére.

A projekt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésével valósul meg.

 

A csomópontot naponta 8000 jármű veszi igénybe

Mórocz József, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zala megyei igazgatója arról beszélt, hogy a tervek frissítése, majd a közbeszerezés kiírása és eredményhirdetése után május 14-én átadták a munkaterületet a kivitelezőnek.

Az építési munkálatok a jövő héten elkezdődnek, június 15-étől pedig a kereszteződést északi és déli irányból lezárják a forgalom elől, így azok az utcák ideiglenesen zsákutcává válnak.

Az igazgató hozzátette, hogy a naponta mintegy 8000 jármű által igénybe vett csomópont átépítése várhatóan az év végére fejeződik be.

ÚtépítésMagyar Közút Nonprofit Zrt.Duna Aszfalt Zrt.Nagykanizsaútépítéskörforgalomcsomópont

Hírlevél

Hirdetés