2024.04.19, Péntek
Újabb lépéssel haladt előre a Tokaj-kör kerékpárút

Újabb lépéssel haladt előre a Tokaj-kör kerékpárút

magyarepitok.hu

2022.04.29. 08:13 - Hegedűs Gergely

A KE-VÍZ és a Zemplénkő konzorciuma nettó 1,6 milliárd forintos beruházást hajt végre a Tisza-parti kisvárosban.

Hirdetés

Ideiglenesen lezárják Tokajban a nemrég átadott Bodrogpart-sétányt - adta hírül a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. A lépést a Tokaj-kör kerékpáros útvonal kivitelezése miatt kellett megtenni, amelyet a KE-VÍZ 21 Zrt. éa a Zemplénkő Kft. konzorcium végez nettó 1,6 milliárd forint értékben.

Ahogy azt korábban is jeleztük, a fejlesztésben 2,81 kilométeren új, háromszor egy sávos kerékpárút épül ki a város belterületén. Emellett 3,63 kilométeren a már meglévő földutakat aszfaltozzák le. Járda épül 150 méteren, valamint 250 méter hosszan a meglévő gyalog-bicikliút helyreállítása is megtörténik.

A beruházás során emellett kerékpáros pihenőhelyeket alakítanak ki, 5,3 kilométeren pedig kitáblázzák a már meglévő közutat.

A Kopasz-hegyet megkerülő, 19 kilométer hosszú teljes Tokaj-kör második ütemében a tervek szerint Tarcalt és Mádot szeretnék összekötni, a mezőzombori kerékpárút hálózatba kötésével. 


Több hónapig fennáll a gyalogosforgalom korlátozása

A NIF mostani beszámolója szerint a két kivitelező vállalat korábban elkészítette a kerékpárutat a Bodrogparti-sétánytól szintben elválasztó gabion falat. A párhuzamos beruházásban elkészült és nemrégiben átadott Bodrogparti-sétány ugyanakkor a gabion fallal érintett szakaszon a Tokaj-kör kerékpáros útvonal projekttel közös munkaterületen található. A hídról levezető kerékpárút építési területe a gabion fal és a 3838-as összekötő út által közbezárt terület, így az építési forgalom és a munkavégzés okozta esetleges omlásveszély miatt az érintett szakaszokon a Bodrogparti sétány a gyalogos forgalom elől biztonsági okokból lezárásra került.

A gyalogosközlekedés korlátozása előreláthatólag április 7-től több hónapos időtartamig fennáll. A NIF Zrt. folyamatos tájékoztatást nyújt a projektet érintő közúti és gyalogos forgalomkorlátozások változásaival kapcsolatosan.

ÚtépítéskerékpárútTokajZemplénkő Kft.Ke-Víz 21 Zrt.

Hírlevél

Hirdetés