2024.04.16, Kedd
Újabb fontos csomópont újul meg a 81-es főút győri szakaszán
illusztráció

Újabb fontos csomópont újul meg a 81-es főút győri szakaszán

magyarepitok.hu

2022.08.22. 15:22 - Hegedűs Gergely

A környező gyárak miatti élénk közlekedés már koradélután dugókat okoz, ezt enyhítendő több csomópont kapacitása is bővül a Strabag által kivitelezett projektekben.

Hirdetés

A STRABAG Építő KFT. kivitelezi Győrben a 81-es főút (Fehérvári út) és a Zöld utca csomópontjának fejlesztését. A kapacitásbővítésbővítés céljával kiírt munkálatokat a nettó 163 millió forintos szerződéses értéken valósítja meg a kivitelező.

A Győr és Székesfehérvár között húzódó 81-es főúton egy másik fejlesztést is kap ebben a térségben: a Zöld utcai csomóponttól 200 méterre bővítik a Tatai út és a főút találkozásánál található körforgalmat. A szintén a Strabag által kivitelezett, idén nyáron indított projektben a körforgalom átmérője több mint 60 méteresre bővül, és egy spirális turbókörforgalom jön létre – derül ki a kisalfold.hu korábbi cikkéből. Ugyanakkor a főút kétszer két sávossá bővül az Alsókert és a Zöld utcáig, összesen 1300 méter hosszan, emellett új járdák, kerékpárutak, buszmegállók, sőt, jelzőlámpa is a közeli benzinkútnál.

A cikkből az is kiderül, hogy Győrnek ebben a térségében már délután 2-től komoly dugók jellemzőek a környező gyárakban történő műszakváltások miatt. Ezt a helyzetet hivatott orvosolni a most kihirdetett közbeszerzés által célzott fejlesztés is.

A 81-es főút Zöld utcai csomópontjának bővítésekor az új útfelületek elkészítése mellett 54 méternyi zajvédőfal is épül. Emellett a csapadékelvezetést is kiépítik, valamint fejlesztik a közvilágítást és a leendő jelzőlámpák alépítményei is elkészülnek.

ÚtépítésStrabagGyőr81-es főút

Hírlevél

Hirdetés