2024.04.24, Szerda
Az M7-es autópálya mellett épült ipari célú út Nagykanizsa mellett

Az M7-es autópálya mellett épült ipari célú út Nagykanizsa mellett

magyarepitok.hu

2022.11.02. 08:01 - Hegedűs Gergely

A Reaszfalt Kft. által kivitelezett összekötő út lehetővé teszi, hogy a továbbiakban akár több száz hektárnyi területtel is bővüljön a város keleti részén elterülő ipari park.

Hirdetés

Bővítették az ipari parkot Nagykanizsán. A beruházásokkal az önkormányzat 20 hektáros, az állam pedig 70 hektáros ipari parki területet tud biztosítani gazdaságfejlesztésre és munkahelyteremtésre, a két területet pedig egy 2,2 kilométeres új út köti össze. A Reaszfalt Kft. által kivitelezett összekötő út lehetővé teszi, hogy a továbbiakban több száz hektárnyi területtel is bővüljön a Nagykanizsa keleti részén elterülő ipari park. 

A pénteki átadáson Komáromi Zsolt, az utat kivitelező Reaszfalt Kft. ügyvezetője elmondta:

2250 méter hosszan készült aszfaltburkolatú út, amelynek körforgalmú csomópontját már 2020-ban átadták az M7-es autópálya keleti lehajtójánál. A teljes hosszában közvilágítással rendelkező, három helyen autóbuszmegállóval kiegészített út mellett kiépült az ivóvíz-, szennyvíz- és gázvezeték, az elektromos hálózat, valamint a távközlési hálózat alapja is.    

Cseresnyés Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője felidézte, hogy 2015-ben kezdtek el gondolkodni az akkor már betelt nagykanizsai ipari park bővítéséről. Az önkormányzat több mint 2 milliárd, a Nemzeti Ipari Park Üzemeltető és Fejlesztő Zrt. (NIPÜF) pedig mintegy 3 milliárd forintot fordított a fejlesztésre. Az önkormányzati beruházás európai uniós támogatásból valósult meg, a NIPÜF fejlesztése pedig állami forrásból, a Modern Városok Programban épült meg.

A NIPÜF beruházásában már a végéhez közeledik az első gyártócsarnok építése, amely hamarosan 100 új munkahelyet biztosít majd.

Útépítésipari parkReaszfalt Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.NagykanizsaM7-es autópálya

Hírlevél

Hirdetés