2024.04.26, Péntek

Hirdetés

Az ország északkeleti csücskében újul meg összekötő út
he-do.hu

Az ország északkeleti csücskében újul meg összekötő út

he-do.hu, magyarepitok.hu

2022.11.14. 15:04 - Szabó Ákos

A HE-DO Kft. a Magyar Közút megbízásából dolgozik a projekten, mellyel várhatóan jövő tavaszra el is készülnek.

Hirdetés

Mintegy három kilométer hosszan újítja fel az aszfaltot a HE-DO Kft. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Páterhomok és Dorkó térségében: a 3814 jelű Sárospatak‒Cigánd összekötő út 10+150 és 12+930 kilométerszelvénye között végeznek burkolatfelújítási munkálatokat.

A kivitelezési pályázatot elsősorban forgalombiztonsági és utaskényelmi szempontok alapján írta ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az HE-DO Kft. szakemberei 2022 októberében vették át a munkaterületet, egy jellemzően egyenetlen felületű, több helyen jelentősen megsüllyedt és kátyúkkal tűzdelt aszfaltmakadám út javítása a feladatuk.

 

A beruházás a Sárpospatakot Cigánddal összekötő utat érinti

Mint a cég oldalán közzétett információkból kiderül, munkatársaik a külterületi szakaszt érintő munkálatokat a tervek szerint 2023 tavaszán fejezik be.

 

Új ikeráteresz épül

Az összekötő utat újjáélesztő projekt szakmai részleteiről Vidó Zoltán, a HE-DO Kft. főépítésvezetője részletes beszámolót adott:

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat ‒ padkanyesést és ároktisztítást ‒ végeznek a teljes szakaszon. A 11-es kilométerszelvény térségében a tönkrement áteresz helyén dupla, egyenként 1,30×1,30 méteres ikeráteresz épül.”

Kifejtette: „Ezt követően 20 centiméter vastagságú úgyenvezett hideg remix technológiát alkalmazunk a teljes felületen. Ez változó vastagságú kőterítést és cementadagolás melletti, marógéppel történő átkeverést jelent. A javított alaprétegre 7 cm vastag aszfaltkötőréteg, majd 4 centiméter vastag aszfaltkopóréteg kerül. A kétoldali padka feltöltése után a jelzőtáblák kihelyezése és az útburkolati jelek felfestése következik.”

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.PáterhomokSárospatakDorkóútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés