2024.04.19, Péntek
Hónapokkal korábban kaphatja meg felújított útját ez a Pest megyei település
Illusztráció: Erdei Mihály/magyarepitok.hu

Hónapokkal korábban kaphatja meg felújított útját ez a Pest megyei település

magyarepitok.hu; he-do.hu

2022.11.02. 18:47 - Bíró Beáta

A kivitelezés egyszerű volt, a legnagyobb nehézséget a forgalom folyamatos biztosítása jelentette.

Hirdetés

Már októberben befejezi a HE-DO Kft. a külterületi mezőgazdasági út felújítását Püspökszilágyon – ez azt jelenti, hogy a tervezettnél három hónappal korábban átadhatják azt a forgalomnak.

A HE-DO Kft. a helyi önkormányzat megbízásából újítja fel a Pest megyei település útját a teljes hosszon, mintegy 1630 méteren. Az 50 évvel ezelőtt készült nagy forgalmú úton többször söpörtek villámárvizek.

A munkát 2022 júliusában kezdték. „A viszonylag egyszerű kivitelezés során a legnagyobb nehézséget a forgalom zavartalan fenntartása jelentette.” – tájékoztatott Timár Gellért, a veresegyházi telephely főépítésvezetője.

 

A HE-DO Kft. szakemberei a felület profilba maratását követően a tervezett helyeken elvégezték a lokális pályaszerkezet-cseréket. Ezután megkezdődött a padkák, árkok leszedése és űrszelvény-bővítése, megtörténtek a szegélyépítések és az árokburkolások. Az építési forgalom által megterhelt „útalapot” ismételten megerősítették, majd lokálisan kötőréteget terítettek, a teljes felületre pedig kopóréteg került. A projekt utolsó fázisában kerül sor a padkaépítési és forgalomtechnikai munkálatokra.

ÚtépítésHE-DOútfelújításPüspökszilágy

Hírlevél

Hirdetés