2024.04.23, Kedd
Kezdődik az útfelújítási szezon - Sárospatak mellett dolgozik hamarosan a HE-DO
fotó: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu (Illusztráció)

Kezdődik az útfelújítási szezon - Sárospatak mellett dolgozik hamarosan a HE-DO

magyarepitok.hu

2023.03.02. 08:15 - Szabó Ákos

Megújul a Sárospatak-Cigánd összekötő út közel három kilométeres szakasza.

Hirdetés

Március közepén kezdi a HE-DO csoport a Sárospatak‒Cigánd összekötő út mintegy három kilométeres szakaszának felújítását, amelyet május végén be is fejeznek a szakemberek – derül ki magyar útépítés jelentős szereplőjének közleményéből. Az útfelújításra a Magyar Közút Nonprofit Zrt. írta ki a kivitelezési pályázatot, amelyet a HE-DO csoport önállóan nyert meg – írják. A burkolatfelújítást a 3814-es jelzésű Sárospatak‒Cigánd összekötő út 10+150-es és 12+930-as kilométerszelvénye közötti 2780 méteres szakaszon végzik.

Itt jelenleg igen rossz minőségű az út: jelentős süllyedések, profiltorzulások és kátyúk vannak, amelyek nemcsak a kényelmetlenné teszik az utazást, de a közlekedés biztonságát is veszélyeztetik. A március 15-én kezdődő munka szakaszos, félpályás forgalomterelés mellett zajlik majd.

 

A fejlesztéssel érintett terület

 

Így újul majd meg a régi útszakasz

„A biztonságos közlekedést szolgáló ideiglenes forgalomtechnika kiépítése után kollégáim előkészítő munkafolyamatokat, padkanyesést és ároktisztítást végeznek a teljes szakaszon. A 11-es kilométerszelvény térségében az áteresz helyén dupla, egyenként 1,20*1,20 méter méretű iker áteresz épül. A kezdő munkálatokat követően hideg remix technológiát alkalmazunk, azaz a teljes felületre változó vastagságú kőterítést és cementet adagolunk, amit marógéppel átkeverünk. A javított alaprétegre 7 cm vastag aszfalt kötőréteget, majd 4 cm vastag aszfalt kopóréteget építünk be”

– vázolta a felújítás ütemezését Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

Miután a szakemberek befejezték az aszfaltozást, feltöltik a kétoldali padkát, majd a jelzőtáblák kihelyezésével és az útburkolati jelek felfestésével május végén zárul a kivitelezés.

„A megújuló útszakasz része a Sárospatakot Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyével összekötő útnak, így nagy jelentősége van a vármegyék közötti közlekedés szempontjából” – fejtette ki Vidó Zoltán.

ÚtépítésHE-DOútfelújításMagyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés