2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Nemzetközileg elismert megmérettetésen lett világbajnok az MVM Dome
Fotók: Mapei Kft.

Nemzetközileg elismert megmérettetésen lett világbajnok az MVM Dome

Mapei Kft.

2023.07.06. 10:16 - Füzi Nikolett

Az MVM Dome projekt lett a ”Sportlétesítmények” kategória győztese a MAPEI referenciaépületek világversenyén. A MAPEI Csoport leányvállalatai között 20. alkalommal megrendezett Reference Grand Prix versenyre több mint kétszáz pályázat érkezett a világ minden tájáról. Egy évvel korábban a Puskás Aréna nyerte el a rangos díjat.

Hirdetés

A több mint húszezer néző befogadására képes modern és multifunkcionális csarnok Magyarország legnagyobb sportcsarnoka. A Középülettervező Zrt. által tervezett épület dinamikus külső dizájnja, amely a reneszánsz kor anatómiai rajzaira emlékeztető, részletes izomrostokat idéz, lenyűgöző vizuális hatást kelt, és példaértékű kézműves munkát tükröz az épület homlokzatában.

 

 

A Market Zrt. generálkivitelezőként koordinált kivitelezésben a Mapei Kft. a melegburkolati munkákban vett részt.

A vállalat munkálatokhoz aljzatkiegyenlítők, alapozók, simítóhabarcsok, ragasztók és hézagkitöltők alkalmazásával járult hozzá, mintegy 21 000 négyzetméteres területen.

A melegburkolatok Mapei megoldásait a Dósa Padló Kft. kivitelezte.

 

 

"Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy magyar épület nyert a Reference Grand Prix versenyen és ismét «éremmel» tértünk haza. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy hozzájárulhattunk ennek az ikonikus létesítménynek a felépüléséhez" - nyilatkozta Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

„Örömünkre szolgál, hogy az MVM Dome fiatal kora ellenére már nem az első díjat zsebeli be, és remélhetőleg nem is az utolsót. Gratulálunk mindenkinek, aki hozzátett ehhez az eredményhez” – fogalmazta meg gondolatait a díj kapcsán Pintér Lajos, a projekt műszaki igazgatója.

A Reference Grand Prix egy nemzetközileg elismert megmérettetés, amelyen a Mapei leányvállalatai mérik össze teljesítményüket a világ minden tájáról. Idén több mint 200 kiemelkedő pályázat érkezett, és az MVM Dome kiemelkedett a sportlétesítmények kategóriában.

 

 

Folyamatosan összedolgoztak a tervezők és a kivitelezők

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, az európai kézilabdasport legújabb otthonát 2021 decemberében avatták fel, a közel 30 sportág befogadására alkalmas sportcsarnok pedig a Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK) beruházásában épült, tervezése Skardelli György - Közti Zrt. nevéhez kötődik, a kivitelezést pedig fővállalkozóként a Market Építő Zrt. végezte. A projekt lebonyolító-műszaki ellenőre az Óbuda-Újlak Zrt volt. A Market megbízása alapján a külső közlekedési és közmű infrastruktúra elemek kiviteli terveinek elkészítését, valamint a megvalósításhoz szükséges engedélyek megszerzését pedig Főmterv Zrt. látta el.

A létesítmény a Design & Build konstrukcióban épült, amely megadta a beruházó számára azt a biztonságot, hogy a gazdaságos kivitelezés szempontjait is szem előtt tartó, körültekintő és átgondolt tervezés után, a lehető legrövidebb idő alatt és a leghatékonyabban zajlott le a beruházás megvalósítása.

A tervezők és a kivitelezők folyamatosan összedolgoztak, figyelembe vették egymás véleményét, tapasztalatait, vállalt határidőit.

 

Galéria

Iparági hírekBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)Market Építő Zrt.Mapei Kft.Óbuda GroupFőmterv Mérnöki Tervező Zrt.MVM Dome

Hírlevél

Hirdetés