2024.04.29, Hétfő

Hirdetés

Két hónap alatt újított fel egy fontos összekötő utat Nógrád vármegyében a HE-DO
Illusztráció: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Két hónap alatt újított fel egy fontos összekötő utat Nógrád vármegyében a HE-DO

magyarepitok.hu

2023.07.13. 14:08 - Bíró Beáta

A projekten belül a Bér-patak feletti híd is megújult.

Hirdetés

A következő hetekben átadhatják a forgalomnak az Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő, 2019-es út egy fontos szakaszát, amelyet a HE-DO Csoport kivitelezett. A Héhalom és Nógrád vármegye határa között található 4126 méter hosszú szakasz pályaszerkezete számos helyen, nagy felületen elöregedett, tönkrement, ezért volt szükség a felújítási munkálatokra.

Timár Gellért főépítésvezető szerint a 2023. április 3-a óta tartó projekt érdemi részét július elején befejezték. Jelenleg a forgalomtechnikai munkákat végzik, így a következő hetekben átadják a megújult útszakaszt. A közbeszerzést a Magyar Közút Zrt. írta ki, a munkát az építőipari vállalat önállóan nyerte meg.

A HE-DO főépítésvezetője ismertette: „A 13+005-17+131 kilométerszelvények közötti szakaszt ideiglenes forgalomtechnikai szempontból jobb és bal oldalra, majd további nyolc-nyolc egységre osztották, így 16 szektorban 4×4 ütemben végeztük az út felújítását. Megvalósultak a lokális pályaszerkezet-cserék, majd a javított útpályára két rétegben, 8 centiméter aszfaltot terítettünk.”

 

A projekten belül egy híd is megújult

A kivitelezés egyik központi eleme volt a Bér-patak feletti híd megújítása. Az átkelőnek gyakorlatilag csak a szerkezetét tartották meg: új szigetelést, szegélyeket, sóvédelmet és pályalemez-megerősítést kapott, két réteg aszfaltot terítettek rá és kijavították a rézsűburkolatokat is. A híd környezetét is rendbe tették és kitisztították a medret.

Az Aszód-Verseg-Szarvasgede összekötő úton a jövőben biztonságosabb lesz a közlekedés a környező települések között. Sok olyan autós is igénybe veszi a 2109-est, akik nem akarják használni a közeli díjköteles gyorsforgalmi utat.

ÚtépítésHE-DOMagyar Közút Nonprofit Zrt.Nógrád vármegyeAszódútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés