2024.04.28, Vasárnap

Hirdetés

Határidő előtt befejeződött a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújítása
Illusztráció: he-do.hu

Határidő előtt befejeződött a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújítása

HE-DO

2023.08.20. 09:00 - Kolinek Nóra

A kivitelezés ideje alatt a HE-DO-nak biztosítania kellett az összes közeli ipari létesítmény folyamatos megközelíthetőségét.

Hirdetés

A HE-DO csoport szakemberei határidő előtt elkészültek a balassagyarmati Ipari Park feltáró útjának felújításával. A projekt részeként mintegy 3,5 hektárnyi ingatlan hiányzó közművesítése is megtörtént – olvasható a társaság honlapján.

A helyi önkormányzat által kiírt közbeszerzést az építőipari vállalat önállóan nyerte meg. A HE-DO 2023 januárjában vette át a munkaterületet, és júliusban fejezte be a kivitelezést.

„A szerződés szerint augusztus 26-ig kellett volna befejeznünk a munkát, de több mint két héttel hamarabb, már augusztus 10-én átadtuk az utat. A sok csapadék miatt az időjárás nem volt kegyes hozzánk, emiatt felkészültünk az esetleges beázásokra, és ennek köszönhetően nem késtünk a projekt befejezésével”

— mondta Pintér Gábor, a HE-DO főépítésvezetője.

A munkálatokra elsősorban azért volt szükség, mert az út aszfaltburkolata elöregedett, tönkrement, illetve a jelentős forgalomhoz képest nem volt elég széles az érintett szakasz.

 

A munkálatok ütemezése kiemelt koordinációt igényelt

„A projekt elején lebontottuk a kerítést és egy kisebb épületet, majd előkészítettük a járdaépítéssel érintett területet. Ezután a gyalogosok védelme érdekében megépítettük a járdát, a csapadékcsatornát, a hiányzó víz- és elektromos hálózatot és kiszélesítettük a pályaszerkezetet”

— mondta a főépítésvezető.

Később a szakemberek az út két oldalán süllyesztett szegélyt alakítottak ki padkalefolyóval, végül pedig elkészítették a két réteg aszfaltot. Az építőipari vállalat számára külön kihívást jelentett, hogy csak félpályás útzár mellett tudott dolgozni.

„Biztosítanunk kellett az összes közeli ipari létesítmény folyamatos forgalmát, beleértve az ott dolgozókat szállító buszok zavartalan közlekedését. Amikor a bejárat előtt terítettük le a kopóréteget, egyeztettünk az ipari park beszállítóival, hogy későbbre ütemezzék az érkezést, hiszen szüksége volt néhány órára a felületnek a kihűléshez” — idézte fel Pintér Gábor.

ÚtépítésHE-DOBalassagyarmatipari park

Hírlevél

Hirdetés