2024.09.09, Hétfő
Bánsági nagyváros kap gyorsforgalmi elkerülő utat Erdélyben

Bánsági nagyváros kap gyorsforgalmi elkerülő utat Erdélyben

magyarepitok.hu

2024.07.30. 09:08 - Hegedűs Gergely

A közel 14 kilométeres terelőúton egy híd is épül; elsősorban a közeli szerb-román határról érkező gépkocsiforgalmat hivatott enyhíteni.

Hirdetés

Török cég, a Nurol Insaat VE Ticaret AS építi meg Temesvár nyugati terelőútját, miután elnyerte a beruházás kivitelezésére kiírt közbeszerzést - jelentette be hétfőn Cristian Pistol, a romániai közúti infrastruktúrát kezelő országos társaság (CNAIR) igazgatója.   


Átszámítva több mint 100 milliárd forintos beruházás indul

A versenytárgyalás eredményéről Sorin Grindeanu közlekedési miniszter is beszámolt Facebook-oldalán. Azt írta, hogy amennyiben nem lesz óvás, tíz napon belül megköthetik a szerződést a török céggel.

A kivitelezőnek 30 hónap alatt kell elkészülnie a 1,41 milliárd lejes (mintegy 104,8 milliárd forintos) beruházással, ebből hat hónap jut tervezésre, 24 pedig kivitelezésre.


Négy csomópont, két felüljáró és egy híd is lesz rajta

A bánsági nagyváros nyugati terelőútja 13,9 kilométer hosszú lesz menetirányonként két-két sávval. Négy csomópont, két felüljáró és egy híd is lesz rajta.

Célja, hogy összekapcsolja a város meglévő körgyűrűjét és a még épülő, a tervek szerint augusztusban elkészülő déli terelőutat.

A bánsági származású miniszter úgy értékelt: Temesvár számára fontos beruházásról van szó. A terelőút elsősorban a közeli szerb-román határról érkező, az ország központi részébe irányuló gépkocsiforgalmat hivatott enyhíteni.

ÚtépítésErdélyTemesvárelkerülő útNurol Insaat VE Ticaret AS

Hírlevél

Hirdetés