2024.09.08, Vasárnap
Egymás után újulnak meg az utak Baranya vármegyében
Fotó: magyarepitok.hu / Erdei Mihály

Egymás után újulnak meg az utak Baranya vármegyében

Forrás: Strabag és magyarepitok.hu

2024.07.26. 14:20 - Sándor Csilla

A Baranya vármegyei Szentlőrincen és Pécsett belterületi utakat újít fel a STRABAG. Szalántán és térségében pedig az A-Híd Zrt. által elvégzett szennyvízcsatorna építések után az utak helyreállítási munkálatait végzik el a cég szakemberei.

Hirdetés

A Baranya vármegyei városban, Szentlőrincen a Deák Ferenc utca 750 méteres, a Nyárfa utca 100 méter hosszan újul meg. Százötven méteren az Árok utcában a STRABAG szakemberei a teljes pályaszerkezet felújítását végzik.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Erdei Mihály

 

Ez történik a Deák utcában

A munkálatok során, amelyek jelenleg a Deák Ferenc utcában zajlanak, automatizált 3D gépvezérelt marással készítik elő a felületet az aszfalt bedolgozására. A közlekedési folyosó felső szakaszán repedéskiöntés és aszfaltrács terítése előzi meg a kopófelület kialakítását. Míg az út többi részére  a marás után két réteg aszfalt kerül majd.

A város egyik fontos közlekedési folyosója újul meg

A vasútállomástól a városközpont felé tartó útba a felújításkor a kopórétegbe mérsékelten meleg hőmérsékletű, habosított bitumen felhasználásával előállított aszfaltot dolgoznak be. Ennek számos előnye van, például alacsonyabb a gyártási és a bedolgozási hőmérséklete, így kevesebb energiafelhasználást igényel az előállítása.

 

 

A szennyvízcsatorna fejlesztéseket az utak megújítása követi

A nagy hőség ellenére a Pécs-Szalánta térségében is lendületesen folyik a kivitelezés. Itt, a fővállalkozó A-Híd Zrt. megbízásából a STRABAG végzi a szennyvízcsatorna-hálózat bővítése után az utak nyomvonalas helyreállításait. A belterületi és a kétszámjegyű országos közutaknál más-más pályaszerkezettel történik meg az utak rekonstrukciója.
A Zrínyi utcában a korábban ismertetett előnyökkel járó habosított bitumennel készített aszfalttal újítják fel a közlekedési folyosót.

 

 

A projekt keretében Pécs két útján is burkolatfelújítás zajlik

Az 58-as számú főúton három réteg aszfalt bedolgozása előtt cementkötésű teherhordó réteget alakítanak ki. Ugyancsak ennek a projektnek a része a pécsi Megyeri és Nagy Imre utak burkolatfelújítási munkáinak elvégzése is.
A kivitelezést videón is rögzítették, amelyet itt nézhet meg.

Galéria

ÚtépítésStrabagA-Híd Zrt.PécsSzentlőrincSzalántaBaranya vármegyeútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés