2024.09.11, Szerda
Könnyebb lesz közlekedni a főváros egyik legforgalmasabb főútján - FOTÓK
Fotók: Erdei Mihály, Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Könnyebb lesz közlekedni a főváros egyik legforgalmasabb főútján - FOTÓK

magyarepitok.hu

2024.08.14. 12:58 - Móré Levente

Augusztus végére elkészül a SWIETELSKY Magyarország a Szentendrei út több ütemben zajló átalakításával.

Hirdetés

Augusztus végéig a Szentendrei út JYSK melletti szakaszán új kanyarodási lehetőséget alakít ki a Waterfront City beruházója, a Biggeorge 4. Ingatlanfejlesztő Ingatlanbefektetési Alap megbízásából a SWIETELSKY Magyarország Kft. A vállalat az új Raktár utcai gyalogátkelő befejezéséhez szükséges munkákat is elvégzi a hónap végére.

A nagyjából 50 ezer négyzetméteren elterülő Waterfront City lakópark Óbuda egyik legnagyobb jelenlegi építkezése. A megvalósuló közutakkal kapcsolatos beruházás eredményeként a megnövekedő forgalmon túl, az utak korszerűsítése mellett, az évek alatt megváltozó forgalomhoz igazodó közlekedési infrastruktúra kerül kialakításra.

 

A képre kattintva galéria nyílik

 

A forgalomtechnikai átalakítások jelentős előnyökkel járnak, megkönnyítik a lakótelepen élők életét közlekedési szempontból, hiszen csökkentik a környéken élők gépjárművel megtett útjainak mértékét távolságban és időben is, továbbá a Raktár és Bogdáni utak forgalmi terhelését is redukálják. Amint Óbuda Önkormányzata is hangsúlyozta honlapján:

a JYSK melletti új autós kikötés és a szemközti oldali új csatlakozások ennek az összefüggő rendszernek a részeként, alapos vizsgálatok és forgalomtechnikai szakértői egyeztetések alapján valósulnak meg.

 

 

A beruházó tehát a Waterfront City kerületi forgalomba történő hatékony integrálása mellett többletfeladatként vállalta a JYSK melletti útszakasz forgalomtechnikai és burkolati újragondolását, amely magában foglalja a kerékpársávok és kerékpáros átkelők kialakítását is.

 

Teljeskörű munkát végeztek

Farkas Attila építésvezető a Szentendrei utat érintő felújításokról úgy tájékoztatta lapunkat: a SWIETELSKY feladata a Waterfront City lakópark építéséhez kapcsolódó közterület fejlesztési munkák elvégzése. A projektnek

  • útépítési,
  • csapadékvíz-elvezetési,
  • közvilágítási,
  • hírközlési,
  • erős- és gyengeáramú,
  • forgalomirányítási alépítményi és
  • forgalomtechnikai szakági munkarészei vannak.

Mivel az említett munkák fakivágásokkal is jártak, az előírt fapótlást a kerületben elvégezték.

 

 

Átszervezték a Szentendrei út egyik legintenzívebben használt szakaszát

„A projekt részeként – emelte ki az építésvezető – új útcsatlakozások alakultak ki a Szentendrei útra. A Bogdáni és Raktár utcák mindkét oldalon kerékpársávval szélesedtek, a kerékpárosoknak a Szentendrei úton történő átvezetése is megtörténik.”

A 2023. július közepétől 2023. év végéig tartó első ütemet követően 2024. márciusában indult el a munka második szakasza, melyet augusztus végéig be is fejez a kivitelező. A nagyobb forgalomkorlátozással járó, Szentendrei utat érintő feladatokat az iskolaszüneti időszakra időzítették, amelynek során gyakorlatilag minden vezeték, oszlop és műtárgy a helyére került, az útszerkezetek is elkészültek, így már a kopóréteg építésének a befejezése közeleg.

 

 

Az út- és járdaaszfaltozások utolsó szakasza van hátra

Ideiglenes forgalomtechnikai terveknek megfelelően történt a kivitelezés: a Bogdáni és Raktár utcák csomópontjának aszfaltozásaira külön forgalomtechnikai tervek készültek és éjszakai munkavégzéssel valósultak meg. „A Bogdáni csomópont aszfaltozása során egy napra a BKK buszok számára keresztül kellett bontani a Szentendrei út forgalmi irányait elválasztó szigetet is” – mondta el Farkas Attila. Bár kihívást jelentett a rossz minőségű építési törmelékből álló altalaj és a sok süllyesztendő közművezeték, mára az aszfaltozás lezárását követően csak a végleges forgalomtechnikai elemek kivitelezése: táblázás és burkolatjelek festése van hátra.

Galéria

ÚtépítésSwietelsky Magyarország Kft.BudapestÓbudaútépítésútfelújítás

Hírlevél

Hirdetés