2024.09.17, Kedd
Dél-Békés - Újabb mérföldkő az útfelújításokban
Fotók: Illusztráció, Magyar Közút

Dél-Békés - Újabb mérföldkő az útfelújításokban

MTI és magyarepitok.hu

2024.09.11. 09:05 - Sándor Csilla

Elkészült a Csanádapáca és Kaszaper közötti útszakasz egy részének felújítása.

Hirdetés

A 4432-es jelű út öt kilométeres Csanádapáca és Kaszaper közötti szakasza mintegy 350 millió forintos támogatásból újulhatott meg.

 

 

Gördülékenyebbé válnak a hétköznapok a térségben

Korlátozások nélkül használhatják az autósok a Békéscsaba – Makó útvonalnak részeként a Csanádapáca és Kaszaper közötti közlekedési folyosót. Ezáltal nemcsak a két település közötti átjárás vált biztonságosabbá, hanem a vármegye székhelye felé tartóknak is egyszerűbbé válik az utazás.

Háromszázötven milliós támogatásból valósult meg a projekt

Teljes szélességében új aszfaltréteget kapott az út. Továbbá új útburkolati jeleket festettek és felújították a padkát is ezen a szakaszon. Cserkúti András, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés Vármegyei Igazgatóságának vezetője elmondta,

a beruházás a Magyar falu program 350 millió forintos támogatásából valósult meg.

A tavasszal bejelentett felújítások között szerepelt még a térségben a 4435-ös út modernizálása 3 kilométeres szakaszon. A korábbi közlés szerint: Csanádapáca buszfordulótól Békéscsaba irányába új gyalogos átkelőhelyet, a belterületi szakaszon kerékpársávot létesítenek és megújul az út is. A vármegye déli részén zajló további fejlesztésekről bővebben itt is olvashat. 

ÚtépítésBékés vármegyeDél-BékésCsanádapácaKaszaperMagyar falu program4432-es út Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Hírlevél

Hirdetés