2024.09.17, Kedd
Új nyomvonalon épül újjá egy szakaszon a Bakony lábánál fekvő város forgalmas útja
Fotó: Illusztráció (magyarepitok.hu) Látványterv: Várpalota Önkormányzata

Új nyomvonalon épül újjá egy szakaszon a Bakony lábánál fekvő város forgalmas útja

magyarepitok.hu

2024.09.12. 07:55 - Sándor Csilla

Elkezdte Várpalotán a STRABAG Általános Építő Kft. az Árpád utca felújításának első ütemét.

Hirdetés

Augusztus végén lezárult a projekt kivitelezésére kiírt közbeszerzési pályázat. A legjobb ítélt ajánlatot adó STRABAG Általános Építő Kft., szeptember elején átvette a munkaterületet és a felújítás első ütemében a Jókai-Csernyei-Honvéd utcák által határolt szakaszon, elkezdték a projekt megvalósítását.

 

A régi és az új út nyomvonala
Látványterv / Várpalota Önkormányzata


Új nyomvonalon halad majd az út

Az önkormányzat belterületi útjainak felújítását uniós pályázati forrásokból valósítja meg. A Csernyei és a Honvéd utca közötti szakaszon új nyomvonalon építik meg az utat. A régi szakaszt a jövőben a parkolók kiszolgálóútjaként hasznosítják majd.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Erdei Mihály

 

Biztonságosabbá teszik a gyalogosok közlekedését is

Ezen az új szakaszon a kivitelező cég nemcsak utat, hanem közvilágítási hálózatot is épít - derült ki az ajánlati felhívásból. Az Árpád út Jókai és Rákóczi utcák által határolt szakaszán, felmarják a kopóréteget és új aszfaltburkolatot alakítanak ki.
 

A környéken lévő parkolók és a járdák térkőburkolatot kapnak. A gyalogosforgalmat új átkelők kiépítésével teszik biztonságosabbá. A felújítással érintett szakaszon felújítják az ivóvíz vezetékeket is.   

    

Több mint 7000 négyzetméteren zajlanak majd a munkálatok

A projekt keretében  5100 négyzetméternyi területen újítják fel, illetve az új nyomvonalon megépítik az aszfaltburkolatú utakat. A parkolók és járdák közel 2300 négyzetméteren kapnak térkő burkolatot. Ezenkívül nyolc új lámpatestet telepítenek a szükséges berendezésekkel együtt.

 

Fotó: Illusztráció / magyarepitok.hu / Nagy Mihály

Szakaszosan zárják le az utat a felújítás idejére

Az Árpád utca egyik oldalán lakótelep található, a projekt megvalósulásával az itt élők parkolási problémái is enyhülhetnek és gördülékenyebben juthatnak el a közelben lévő oktatási intézményekhez, valamint a Thury György tér felé. A környék adottságai miatt az építéssel érintett szakasz egyidejű lezárását nem tudják megoldani. A munkavégzés idején ideiglenes parkolókat alakítanak ki.

ÚtépítésVárpalotaÁrpád utcaStrabagStrabag Általános Építő Kft.

Hírlevél

Hirdetés