2024.10.22, Kedd
Új lakóövezet elérését teszi majd lehetővé ez az út
Illusztráció

Új lakóövezet elérését teszi majd lehetővé ez az út

Forrás: he-do.hu

2024.10.21. 07:58 - Szabó Ákos

A HE-DO kivitelezésében adtak át utat Újszilváson.

Hirdetés

Korábbi földút kapott új aszfaltburkolatot a HE-DO kivitelezésében Újszilváson. A beruházás az utcában épülő új, kiemelt lakóövezet 41 építési telkének megközelítése miatt vált szükségessé – írja tájékoztatójában a magyar tulajdonú cég.

A Pest és Szolnok vármegye határán fekvő község önkormányzatának megbízásából és az uniós TOP PLUSZ keret támogatásával megvalósult projektről kifejtik: a földkiemelést és a vízelvezető árkok kialakítását követő feladat a kétoldali süllyesztett szegély, ágyazati réteg, betonalap és aszfaltburkolat beépítése volt. A projekt során napelemes sebességmérőt, forgalomcsillapító küszöböt és 12 férőhelyes kerékpártároló is kialakítottak.

 

Újszilvás az M4-estől északra fekszik

„A projekt különlegességének tekinthető napelemes sebességmérő alkalmazása kevésbé elterjedt a napi gyakorlatban. Kivitelezési szempontból jelentős megtakarítást jelent, mivel nem szükséges energiaellátási kábelkapcsolatot kiépíteni, és üzemeltetési szempontból is gazdaságos megoldás, hiszen az akkumulátorok töltését napenergia szolgáltatja”

– mondta el Vidó Zoltán, a HE-DO főépítésvezetője.

A munkálatok 2024. július elején kezdődtek, és szeptember 10-én sor került a műszaki átadás-átvételre.

ÚtépítésHE-DOÚjszilvásútépítésTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)

Hírlevél

Hirdetés